7/3
Kúpeľne budúcnosti: Ohromia alebo vydesia?

Kúpeľne budúcnosti: Ohromia alebo vydesia?

7. března 2012 v 07.00 , Kúpeľne

Sponzorované odkazy

Podoba kúpeľní, ktoré budú v našich obydliach za niekoľko desiatok rokov, môže niekoho ohromiť, iného však naopak vydesiť.

S dizajnom prichádzajú aj inovatívne možnosti, ktoré spravidla vedú ku komfortu užívateľa, vyššej funkčnosti a pohodliu. Kúpeľne budúcnosti sú v očiach dnešných užívateľov skôr obrázkom sci-fi, ale rad prvkov je už do dnešných kúpeľní vtelený. K technologicky vyspelým gadgets patrí prednastavená hudba, voľba a farebná paleta osvetlenia, digitálne sprchovanie, možnosť riadenia toku vodu z viacerých sprchových hlavíc či naištalované opaľovacie zariadenia.

Súčasná architektúra inšpiruje kúpeľňu Suede, vytvorenú talianskou spoločnosťou Cerasi. Design kúpeľne vyniká šikmou základňou, skladovacími jednotkami a celkovou usporiadanosťou. Kúpeľňa je k dispozícii celkom v šiestich variantách, v rôznych prevedeniach disponujúcich celým radom doplnkov.

Kúpeľňový systém Ondus od spoločnosti Grohe je ukážkovým príkladom organicky digitálneho pocitu a zážitku z kúpeľa. Systém Ondus predstavuje pokročilé domáce kúpele, prietok vody sprchy a umývadla je možné voliť pomocou digitálneho ovládania.

Koncept, ktorý spája očistu tela i duše nesie označenie Aquatic Thermal Bathroom. Systém nesie prvky tureckej kúpeľne, ktorou je viacmenej inšpirovaný a vychádza nielen z jej štýlu, ale aj tradície. Nastaviteľný sprchový kút, stropné reproduktory a klimatizácia zaistia pocit, ktorý úplne odbúrava klaustrofóbiu. Možnosť nastavenia terapeutickej masáže navodí maximálny pôžitok a nezabudnuteľné chvíle.

Modulárna kúpeľňa – Globath shower, predstavuje šatníkovú skriňu, skladovacie priestory, sušičku a umývačku, ktorej centru dominuje unikátna sprchová jednotka. Kompletný systém, navrhnutý spoločnosťou Fatih, disponuje bezbariérovým prístupom a zjednodušuje tak každý pohyb.

Štýlové kúpeľne musia vynikať predovšetkým svojím dizajnom a použitým materiálom. Kombinácia prírodných materiálov (kameň – žula, laminát, drevo, betón) a dokonalého farebného zladenia sú predpokladom pre vytvorenie unikátneho designu príjemného zážitku.

Efektívne využitie priestoru rieši tulipánový tvar kúpacieho kompletu, ktorý je ideálnou voľbou aj pre malé kúpeľne. Rub A Dub Dub môže byť využitý ako sprchový kút, v rozloženom stave akú kúpacia vaňa.

Hygienu a čistotu v kúpeľni udrží jedine toaleta Kirei, ktorá sa ovláda pomocou diaľkového zariadenia. Toaleta disponuje niekoľkými doplnkovými programami, ktorými sú okrem iného sušenie teplým vzduchom, umývanie a dávkovanie príjemného parfému.

ProSun 's Sun Shower ponúka viac než zážitok z kúpeľa, pretože počas sprchovania sa naše telo zároveň nádherne opáli. Opaľovací prístroj je nainštalovaný priamo v sprchovacom boxe, vybavený dvojitým UV filtrom, ktorý zaručuje maximálnu ochranu.

Sprchovací box Cocoon v tvare vajca ponúka maximálny relax nielen pre naše telo, ale aj myseľ. Vďaka tomuto systému si môžeme užívať klasickej vane vybavenej masážnymi tryskami, jacuzzi, podvodným osvetlením a ďalšími funkciami, vďaka ktorým nebudeme chcieť z kokónu vystúpiť.

zdroj: http://www.hometone.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS