23/4
Farebné obklady - fialové, ružové alebo žlté?

Farebné obklady - fialové, ružové alebo žlté?

23. dubna 2012 v 07.00 , Kúpeľne

Sponzorované odkazy

Módne trendy, v oblasti interiérového dizajnu, želajú výrazným a odvážnym farbám či farebným kombináciám. Obklady vo farbe fialovej, ružovej či žltej nie sú žiadnou výnimkou, ba naopak doménou exkluzívneho štýlu.

Obklady vo farbách nepríliš štandardných

Farba fialová, ružová alebo žltá sú farbami obľúbenými, avšak pre použitie obkladu stien menej využívanými. Výrobcovia obkladov ponúkajú široké spektrum farebných odtieňov a kombinácií, ktoré umožňujú integráciu nepríliš štandardných farieb do každého interiéru.

Obklady fialové

Fialové obklady sú v poslednej dobe veľmi žiadané, štýlovo pôsobí predovšetkým temne fialová farba v kombinácii s bielymi akcentmi. Tu je však nutné podotknúť, že tmavo vykonané obklady by mali byť veľkoformátovom prevedení – to je nielen populárne, ale aj opticky dokonalé.

Tmavo fialové obklady si žiadajú veľa svetla a priestoru, sú teda vhodné iba do väčších kúpeľní či interiérov. Naopak menším priestorom pristanú pastelové odtiene fialovej alebo abstraktne stvárnené obklady.

Obklady ružové

Ružové obklady sú veľmi populárne – ponúkajú sa vo všetkých možných odtieňoch a štýlových prevedeniach. Ružové obklady sú spravidla štruktúrovaného povrchu, graficky poňatého stvárnenia (abstraktné alebo geometrické prvky, poprípade kvetinky) alebo v mozaikovej podobe.

Mozaikové obklady v podaní ružovej kombinácie pôsobia veľmi elegantne a trendy. K prednostiam patrí predovšetkým možnosť využitia vo všetkých rozmerovo plošných interiéroch.

Obklady žlté

Žlté obklady majú pripomínať slnko, a to takmer doslova, pretože dokážu rozsvietiť priestor a zaplniť ho pozitívnou energiou. Žltý priestor v nás vyvoláva pocit tepla, slnečnosti, veselosti, pôsobí upokojujúco a sympaticko. Napriek všetkým pozitívnym vlastnostiam sa žlté obklady objavujú v interiéroch veľmi málo.

Žlté obklady je nutné kombinovať s ďalšou farbou, vhodná je biela a naopak sa neodporúča farba čierna, ktorá v kombinácii so žltou pôsobí nebezpečne. Priestory s prevahou žltej farby sú jednoznačne neprehliadnuteľné, pôsobia dominantne a pri nesprávnej farebnej kombinácii a výberu ostatných predmetov, môžu pôsobiť komicky.

http://www.keramika.lt

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS