8/11
Kreslá a pohovky, nebojte sa experimentovať!

Kreslá a pohovky, nebojte sa experimentovať!

8. listopadu 2013 v 07.00 , Kreslá a sedacie súpravy , Obývacie izby

Sponzorované odkazy

Určite sa zhodneme na tom, že kreslá a pohovky patria medzi najdôležitejšie vybavenie každej obývacej izby. Mnoho z nás na nich trávi značnú časť dňa, bezpochyby sa na ne posadíte pri peknom večeri s priateľmi či rodinou a mal by to byť kus nábytku, podľa ktorého sa formuje zvyšok obývačky.

Na trhu existuje nepreberné množstvo kresiel a pohoviek z najrôznejších materiálov, avšak väčšina z nich sú si neskutočne podobné a musíme povedať, že konzervatívne až nudné. Pokiaľ ale hľadáte niečo originálne, čo by miestnosti dodalo šmrnc a nebojíte sa aspoň trochu odviazať, máme pre vás niekoľko tipov, ktoré by vás mohli zaujímať.

Autoban Box Sofa – Seyhan

Začnime eleganciou, na ktorú sa bezpochyby bude pýtať akákoľvek návšteva ihneď, akonáhle ju uvidí. Predstavujeme vám pohovku s názvom Autoban Box Sofa, pod ktorú sa podpísal portugalský dizajnér Seyhan. S nádychom minulosti rozvíri vo vašej obývacej izbe pohodu a inšpiratívnu náladu.

Pohovka Autoban Box Sofa – betterlivingthroughdesign.comPohovka Autoban Box Sofa – betterlivingthroughdesign.com

Quilt Sofa and Armchair – Ronan Bouroullec a Erwan Bouroullec

Z minulosti zabrúsime aspoň trochu do budúcnosti, nasledujúcu extravagantnú zostavu pohovky a kresla s názvom Quilt Sofa and Armchair majú na svedomí návrhári Ronan Bouroullec a Erwan Bouroullec. Ak chcete vašu obývačku zariadiť odvážne a moderne, podobný kúsok by vám v miestnosti rozhodne nemal chýbať. A to nebudeme zmieňovať, že už od pohľadu vyzerá táto zostava veľmi pohodlne.

Pohovka – Quilt Sofa and Armchair – Autoban212.comPohovka – Quilt Sofa and Armchair – Autoban212.com

Do-lo-rez Modular Sofa – Ron Arad

Od moderny prechádzame ešte o trochu vyššie, pretože sa vrhneme na pohovku s názvom Do-lo-rez Modular Sofa od dizajnéra Rona Arada ktorú len tak nikto neprehliadne. Spomenúť musíme extravagantný tvar a tiež farebné zloženie. Ak po takomto kúsku túžite, musíme vás však upozorniť, že budete musieť siahnuť trochu hlbšie do vrecka.

Pohovka Do-lo-rez Modular Sofa – mattermatters.comPohovka Do-lo-rez Modular Sofa – mattermatters.com

Cantilever Sofa – Noah Packard

A vrátime sa späť k elegancii, pretože si predstavíme jednoduchú pohovku s názvom Cantilever Sofa, ktorá je zároveň vybavená aj stolíkom na odkladanie knihy, fľaše s vínom, prakticky čohokoľvek, čo na pohovke potrebujete. Avšak ani tento kúsok vo vašej obývacej izbe nezanikne.

Pohovka Cantilever Sofa – betterlivingthroughdesign.comPohovka Cantilever Sofa – betterlivingthroughdesign.com

zdroj: betterlivingthrou­ghdesign.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS