24/12
Kreslo Ušiak

Kreslo Ušiak

24. prosince 2013 v 06.15 , Kreslá a sedacie súpravy

Sponzorované odkazy

Čitatelia ho milujú, svojím pohodlím sa klasickému ušiaku len tak nejaké kreslo nevyrovná a jeho dlhá história mu takmer ukotvila pozíciu v ponukách všetkých predajcov nábytku. Predtým sa v katalógoch objavoval skôr pod názvom kreslo čitateľské a to vzhľadom k typu zákazníkov, ktorí si ho najčastejšie kupovali. Opäť z jednoduchého dôvodu; ušiak sa totiž prezýva vďaka dvom oblúkom po stranách v úrovni hlavy, ktoré zabraňujú, aby vám pri náhlom zaspaní spadla hlava. To by vás mohlo nielen zobudiť, ale minimálne by ste sa potom prebudili s neznesiteľnou bolesťou krku ako napríklad pri spaní v nepohodlnom diaľkovom autobuse. A práve čitatelia nepoznajú lepší spôsob relaxovania, ako zaspať nad knižkou, čo im ušiak umožňuje, a preto kreslo čitateľské.

Dizajn ušiaka

Po stránke prevedenia ponúka toto kreslo dizajnérom mnoho variant a doslova sa na ňom môžu vyblázniť. Má vysoké operadlá, veľké rozmery, pretože človek by sa mal do neho podľa pôvodnej idey doslova zaboriť a tak je tu veľký priestor pre kreativitu. Navyše má ušiak zabehnuté prevedenie, takže je tu pre dizajnérov priestor boriť zabehnuté koncepcie, čo vždy vyhľadávajú. Vy tak môžete vyberať z úplných klasík, ktoré ste mohli vídať už u vašich prababičiek, sa vydať cestou moderných a nekonvenčných trendov. Avšak práve veľké rozmery kladú veľký dôraz na priestor. Kreslo ušiak nemá totiž priestorovo ideálne tvary a tak musíte vždy dbať na to, aby bolo umiestnené v rohu, alebo aspoň pri stene miestnosti.

Farby a materiály

V ďalších smeroch už nie ste obmedzení a môžete si „hrať“ na najnáročnejšieho zákazníka, pretože ušiaky zažívajú opätovne výrazný nástup, takže sú ich doslova plné katalógy. Najčastejšie sú štandardné pohodlné a mäkké ušiaky z bavlny, či iných podobných materiálov. Ľahko sa ale dajú kúpiť aj luxusnejšie varianty prevedené v koži, či nezvyčajné modely s ratanovou konštrukciou. Je pravda, že sú ušiaky ľahko konzervatívne, čo sa týka farieb, ale ako už sme načrtli, kto hľadá, nájde, a predovšetkým mladí dizajnéri dokážu divy. Je preto takmer nemožné nájsť obmedzujúci faktor, vďaka ktorému by ste si nemohli jedno z najpohodlnejších kresiel zaobstarať okrem spomínanej priestorovej náročnosti.

zdroj: http://www.barrington.cz/, http://images.google.com/

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS