31/12
Moderné záclony do kuchyne

Moderné záclony do kuchyne

31. prosince 2013 v 06.30 , Bytový textil

Sponzorované odkazy

Štýl interiéru do istej miery utvárajú bytové textílie, veľkým dielom sa na zmene vzhľadu podieľajú predovšetkým záclony. Nákup záclon do kuchyne býva jednou z najzložitejších úloh. Výber je bohatý, ale spravidla štýlovo obmedzený.

Zmena interiéru kuchyne

Kuchyňa je miestom, ktoré nemožno obmieňať alebo inovovať každý mesiac, a to z finančných dôvodov. Zmena interiéru kuchyne však nie vždy vyžaduje veľké zásahy, mnohokrát stačí zmeniť maličkosti. Takým príkladom je výmena záclon. Ak správne vyberieme, môžeme sa v priebehu niekoľkých málo okamihov ocitnúť v takmer novej kuchyni.

Vkusne zvolené záclony dokážu pozitívne ovplyvniť atmosféru, náladu prítomných a celkový štýl. Avšak výber novej záclony do kuchyne je zložitá úloha, pretože pri výbere musíme zohľadniť aj stránku praktickú.

Trendy v kuchynských záclonách

K najdôležitejším požiadavkám, ktoré sú kladené pri výbere záclon, patrí schopnosť estetického cítenia s existujúcim interiérom. Záclona by mala predovšetkým štýlovo a farebne ladiť s interiérom kuchyne.

K trendy materiálom, v oblasti kuchynských záclon, patria jemné materiály, ktorými sú napr. jemnučký tyl, hodváb, taft, organza alebo umelé vlákno. Ak je však kuchyňa zariadená skôr do vidieckeho alebo usadlejšieho štýlu, vyberať by sme mali z ponuky čipkovaných, potlačených záclon.

Obľúbené sú veľmi jemné záclony, ktoré sa svojou konzistenciou doslova podobajú tej najjemnejšej pavučine. K prednostiam jemných, ľahkých a vzdušných záclon patrí priedušnosť, presvetlenosť, štýlovosť, optické zväčšenie priestoru.

V kurze sú stále záclony disponujúce najrôznejšími potlačami. K trendy vzorom záclon do kuchyne patria motívy geometrické, abstraktné či jemne kvetinové. Samozrejmosťou je decentnosť a striedmosť vzorkovania, dôležitý je tiež správny výber farebnej kombinácie.

V štýle romantickom alebo vidieckom

Nie každá kuchyňa je zariadená v štýle modernom, nadčasovom alebo trendy. Starobylé, retro, vidiecke, chalupárske alebo babičkine kuchynekuchyňami stále aktuálnymi a obľúbenými. Najhorúcejším trendom sú kuchyne v štýle francúzskeho Provence, s nádychom nehy a romantickosti. Týmto kuchyniam bude slušať decentnejší záclonový nádych v podobe aj netypických záclon.

Obľúbené sú záclony háčkované, ktoré zasahujú do polovice alebo štvrť časti okna. Dôležité je však podotknúť, že háčkované záclony sú veľmi náročné na údržbu, po vypraní sa musia vypnúť na špeciálnom ráme s háčikmi.

Starobylým kuchynským štýlom pristanú aj záclony jemne krajkované, vyšívané alebo zdobené.

Zdroj: http://www.dekortextil.cz http://www.zaclony.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS