22/12
Konferenčné stolíky sklenené

Konferenčné stolíky sklenené

22. prosince 2013 v 06.00 , Stoly a stolíky

Sponzorované odkazy

V moderných interiéroch sa veľmi často stretávame s celoskleneným nábytkom, ktorého prítomnosť dokáže vniesť do miestnosti viac denného svetla. Sklo sa ako výrobný materiál používa nielen pre vyhotovenie konferenčných stolíkov, ale aj ostatného nábytku, ako sú police, jedálenské stoly, schodiskové stupne, dvere, nočné stolíky ba dokonca aj stoličky.

Konferenčné stolíky sú neoddeliteľnou súčasťou takmer každého moderného obývacieho interiéru, miesto nachádzajú najčastejšie pred sedacou súpravou. Sklenené konferenčné stolíky disponujú predovšetkým nevšedným dizajnom, ktorý do obývacích izieb prinesie istý nádych elegancie a vkusu.

Popri estetickej funkcii by mal konferenčný stolík spĺňať aj funkciu praktickú, ktorá spočíva predovšetkým v dostatočne veľkej odkladacej ploche. Nezriedka konferenčným stolíkom dominuje trvalá dekorácia, horná doska slúži tiež pre odkladanie pohárov, šálok či TV ovládačov, spodnú dosku obvykle využívame pre umiestnenie TV programu, novín a časopisov.

Sklo a dizajn

K výrobe konferenčných stolíkov sa zvyčajne používa veľmi kvalitné, kalené sklo alebo lepené bezpečnostné sklo, ktoré je tvorené niekoľkovrstvovou priehľadnou fóliou. Hrúbka skla, určeného na výrobu bytového nábytku, by sa mala pohybovať medzi desiatimi až pätnástimi milimetrami. Sklenené konferenčné stolíky sú spravidla vyrobené z číreho alebo matného – dymového skla, bez použitia farebných odtieňov.

Rovnako ako ostatný bytový nábytok, tak aj sklenené konferenčné stolíky, podliehajú aktuálnym dizajnovým trendom, ktoré sú zamerané predovšetkým na tvar. V očiach zákazníka zatiaľ prevládajú klasické tvary, ku ktorým patrí štvorec, obdĺžnik, ovál a kruh. V moderných interiéroch sa však nezriedka stretávame s atypickými, rôzne tvarovanými konferenčnými stolíkmi, ktoré pochádzajú z dielne mladých, nápaditých dizajnérov.

Veľkosť a tvar sklenených konferenčných stolíkov by mali byť predovšetkým prispôsobené veľkosti sedacej súpravy a daných priestorových možností.

Kombinácia materiálov

Sklenené konferenčné stolíky sa najčastejšie vyrábajú v kombinácii s kovom, vďaka čomu sa dokonale skĺbi elegancia s jednoduchosťou. Číra, pieskovaná alebo dymová stolová doska je doplnená kvalitnými nerezovými nohami, čím sa zabezpečí vysoká miera stability.

Rustikálnejším dojmom na nás bude pôsobiť sklo v kombinácii s drevom, kedy sa drevo používa pre výrobu nôh alebo spodnej dosky.

Obľúbené sú konferenčné sklenené stolíky vybavené drevenou zásuvkou, ktorá slúži len na dekoratívne účely, čím premieňa dosku stola vo vitrínu.

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS