22/1
Sedacie vrecia a sedacie vaky: Stále trendy posedenie!

Sedacie vrecia a sedacie vaky: Stále trendy posedenie!

22. ledna 2014 v 07.00 , Kreslá a sedacie súpravy

Sponzorované odkazy

Ak hľadáte naozaj originálny a jedinečný nábytok, s ktorým si užijete dostatok zábavy a zároveň zaujme vašich hostí a samozrejme tiež vás aj po estetickej stránke, potom čítajte pozorne nasledujúci článok. V ňom by sme sa chceli podrobnejšie venovať fenoménu, ktorý sme mohli roky poznať iba zo zahraničných filmov, avšak v súčasnosti už nie je ani v slovenskom prostredí žiadnou výnimkou. Hovoríme pochopiteľne o takzvaných sedacích vreciach alebo sedacích vakoch, ktorým sa v angličtine hovorí beanbags.

Aké sú sedacie vaky?

Obdobne ako vo svete módy aj v rámci dizajnového sedacieho nábytku sa stretávame s cyklickými obmenami. Sedacie vaky boli najviac populárne v Spojených štátoch amerických v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch dvadsiateho storočia. Svoj názov dostali okrem iného aj preto, že v ranných verziách bola údajne pre výplň sedacích vakov skutočne použitá fazuľa. To však nebolo príliš praktické, takže už v masovej priemyselnej výrobe boli radšej nahradené odolnejším materiálom, akými sú polystyrénové guľôčky najvyššej kvality s minimálnou kompresiou. To zaručovalo a stále zaručuje najvyhľadávanejšiu prednosť sedacích vakov, akou je ergonomické tvarovanie ľudskej postavy, čiže to najpohodlnejšie posedenie.

Sedacie vaky sa zásadne premietli aj do zariadení mnohých slovenských domácností. Výber je naozaj veľmi rozmanitý, lebo predsa len sedacie vaky majú za sebou históriu, z ktorej sa dá čerpať. Stretávame sa nielen s rôznymi typmi výroby – ručné a priemyselné, ale tiež pochopiteľne s rozmanitými materiálmi, z ktorých sú sedacie vaky ušité, a v neposlednom rade potom aj s najrozličnejšími druhmi veľkostí. Sedacie vaky sa vyrábajú ako pre jednotlivcov, tak aj pre viac osôb, ich maximálny počet je potom obmedzený len predstavivosťou majiteľa a jeho klientov. Nedá sa preto ani čudovať tomu, že v súčasnosti sa v Česku nachádza veľa špecializovaných firiem, zaoberajúcich sa práve sedacími vaky. Stačí len nájsť tú pravú.

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS