9/1
Dekorácie na stenu: Hitom stále nástenné samolepky

Dekorácie na stenu: Hitom stále nástenné samolepky

9. ledna 2014 v 07.15 , Bytové doplnky , Design

Sponzorované odkazy

Interiérové dekorácie bezpochyby patria do každého moderného domova, lebo utvárajú to príjemné teplo, čaro, harmóniu a vysoký podiel estetického stvárnenia. Dominantné interiérové dekorácie tvoria ozdoby stien, ktoré môžu mať rôzne podoby.

Od plastu ku drevu

Rozmanitá ponuka dekorácií na stenu nám umožňuje vyberať medzi rôznymi materiálovými, štýlovými, farebnými a typovými prevedeniami.

Aktuálnym trendom sú plastické dekorácie stien, čo sú rozmanité výlisky z plastu v rôznom tvarovom prevedení. Ponuka zahŕňa tvary geometrické, abstraktné, kvetinové či veľkoplošné (závesné). Veľkoformátové závesné dekorácie sa veľmi často využívajú ako rozdeľovače priestoru alebo paravány.

Keramické nástenné dekorácie zdobia steny interiéru už pekný rad rokov, ale ich obľuba v posledných rokoch klesá. Keramické dekorácie sú prevažne drobnejších rozmerov, teda v priestorovom poňatí dokonale zaniknú.

drevených nástenných dekorácií sú uprednostňované tie, ktoré sú vyrobené z ľahkých, exotických drevín. K obľúbeným motívom patria plazy – predovšetkým jašterice, masky a ľudské postavy.

Dominantou je originalita

K úžasným nástenným dekoráciám patrí výzdoba vlastnoručne vyrobená alebo vyrobená na zákazku niekým iným. Tvoriť môžeme z najrôznejších materiálov (prírodný materiál, textil, drevo, sadra, špeciálne výtvarné hmoty, vlastnoručné kresby). Farebne je však nutné dodržiavať celkovú interiérovú zladenosť a striedmosť používaných surovín.

Klasikou je obraz

Ak neradi experimentujete a vsádzate na klasiku či konzervatívnosť, je dobré vyberať nástennú dekoráciu zo širokej škály obrazov. Tie sú ponúkané v rôznych štýloch, veľkostiach, technického spracovania ba dokonca aj tvaroch. Ak si dokážeme vybrať farebne a štýlovo zladený obraz s interiérom je potrebné rozhodnúť o orámovaní. Moderné trendy hlásia „bez rámu“, avšak v niektorých interiéroch je orámovanie viac než vítané.

Nástenné dekorácie ako prvok multifunkčný

Obľúbené sú predmety, ktoré nám ponúkajú multifunkčné využitie. Jedným z takýchto príkladov môžu byť police a poličky – dizajnové a zároveň praktické. Niektoré druhy poličiek sú vysokým estetickým prínosom do interiéru, a to samé osebe.

Hitom sú stále samolepky

Už po pomerne dlhú dobu sú v kurze samolepky, ktoré veľmi vkusne a zároveň jednoducho vypĺňajú estetickú stránku interiéru. Samolepky sú na našom trhu k dostaniu v rôznych materiálových prevedeniach, v rozmanitej škále motívov a cenových relácií.

K veľkým prednostiam nástenných samolepiek patrí bohatý výber, ľahká manipulácia – aplikácia, ich mobilita (u niektorých druhov), príjemný pomer cena verzus kvalita.

zdroj: http://www.dekorace-steny.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS