30/1
Ako správne zariadiť predsieň

Ako správne zariadiť predsieň

30. ledna 2014 v 07.15 , Predsieň

Sponzorované odkazy

Zdanlivo najmenej dôležitý priestor v byte i dome plní hneď niekoľko funkcií. Hoci sme limitovaní samotnou veľkosťou predsiene, je možné ju zariadiť po dizajnovej i praktickej stránke veľmi efektne a efektívne. Čo všetko by nemalo v predsieni chýbať a ako využiť každého voľného miesta, to si prečítajte v našom článku.

Predsiene môžu mať neobmedzené množstvo veľkostí a tvarov. Najčastejšie sa stretávame s úzkym priestorom alebo predsieňou v tvare štvorca. Nevýhodou bývajú dvere vedúce z predsiene do všetkých izieb. Do takého priestoru nie je ľahké umiestniť všetko, čo je potrebné. Ak máte v predsieni komoru, máte vyhraté. Perfektne sa do nej schovajú nežiaduce prvky, ktoré by narušovali usporiadanie a celkový vzhľad predsiene. Tento nápad sa dá využiť pri stavbe domu. Komora poslúži pre ukladanie kabátov, obuvi a zároveň do nej môžeme uschovať napríklad potreby pre upratovanie.

Šatníkový stojan. Autor: www.ikea.comŠatníkový stojan. Autor: www.ikea.com

Čo by nemalo v predsieni chýbať?

Medzi základné vybavenie predsiene patrí zrkadlo. Pri odchode chceme predsa všetci skontrolovať svoj zovňajšok. V dostatočne veľkých predsieňach sa často využíva veľká skriňa (často vyrobená na mieru), na ktorú je možné zrkadlo umiestniť a vyriešiť tak ďalší priestor. Ak máte možnosť umiestniť do predsiene vstavanú skriňu, určite to využite. Úložné priestory v predsieni môžu zachrániť nedostatok miesta v malom byte aj dome.

Nevyhnutnosťou je botník. Dnes máme na výber hneď niekoľko variantov. Celú stenu, ktorej súčasťou sú vešiaky, botník a miesto na sedenie. Ďalej botníky, ktoré je možné umiestniť na stenu a zaberajú minimálny priestor alebo botníky ako súčasť skrine.

Praktický botník. Autor: www.idos.comPraktický botník. Autor: www.idos.com

Zmienili sme vešiak. Ten je naozaj nepostrádateľný, pretože vrchný odev väčšinou neukladáme do skríň v ostatných izbách. Opäť vyberáme z vešiakov ktoré môžeme umiestniť vo voľnom priestore. Variantom je inštalácia na stenu.

Následne by som spomenula drobnosti, ktoré síce nie sú zásadné, ale do predsiene sa perfektne hodia. Po prvé, to je sedenie. Aj keď nepotrebujete pri obúvaní sedieť, menšie deti alebo návštevy obyčajnú stoličku určite ocenia. A chýbať nesmie pochopiteľne ani zrkadlo.

Zrkadlo v predsieni. Autor: www.ikea.comZrkadlo v predsieni. Autor: www.ikea.com

Ďalej si môžete pohrať s myšlienkou vešiaku na kľúče, ktorý sa môže stať aj zábavným dizajnovým prvkom. Z praktického hľadiska by som vyzdvihla nutnosť umývateľnej podlahy, dobrého osvetlenia a umiestnenia rohožky na mokrú či inak ušpinenú obuv.

Moderná predsieň. Autor: www.ikea.comModerná predsieň. Autor: www.ikea.com
Botník. Autor: www.ikea.comBotník. Autor: www.ikea.com

Úvodné foto: Ikea.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS