31/1
Nábytok na mieru: oplatí sa?

Nábytok na mieru: oplatí sa?

31. ledna 2014 v 07.00 , Architekti , Design , Domy , Nábytok

Sponzorované odkazy

Niekedy je ťažké vybrať si v obchode nábytok, ktorý vyhovuje tvarom, rozmermi aj materiálom, a navyše ho vhodne skombinovať s interiérovými dverami, oknami a podlahami. Často je problémom aj kvalita. Ak hľadáte niečo špecifické a originálne, niečo, čo vyhovuje Vašim potrebám, skúste atypický nábytok na mieru.

poličky na mieru, zdroj: mazzaliarmadi.itpoličky na mieru, zdroj: mazzaliarmadi.it

Kde ho hľadať?

Nábytok na mieru si môžete nechať vyrobiť na objednávku v stolárskej firme či u súkromného výrobcu nábytku. Za jeho výrobu zaplatíte zhruba rovnakú sumu ako za sériový nábytok, niekedy dokonca aj menej. Výhodou je, že dostanete presne to, čo potrebujete. Ako nájsť najlepšiu firmu? Najlepšie si nechať niekoho odporučiť. Dôkladne si preskúmať jeho výrobky, aby ste mali istotu, že za svoje peniaze dostanete zodpovedajúcu kvalitu.

Na materiáli nešetrite a vyberajte ho s ohľadom na to, do ktorej miestnosti je nábytok určený. V kuchyni a v kúpeľni musí odolávať vlhku a zvýšenej teplote, v obývacej izbe by mal pôsobiť elegantne, v detskej izbe musí byť zdravotne bezchybný. Svoje požiadavky konzultujte najlepšie s bytovým architektom.

Vyrobiť si môžete dať akýkoľvek kus nábytku – skrine, stoly, postele, dvere, sedačky. Na výrobu sa najviac používa drevo, ale uplatní sa aj plast a tvrdé sklo.

kuchyňa na mieru, zdroj: AtlantaScott.comkuchyňa na mieru, zdroj: AtlantaScott.com

Vhodný pre každú miestnosť

S nábytkom na mieru sa najčastejšie stretneme pri zariaďovaní rozmerovo neštandardných miestností. Sú to napríklad predsiene, chodby a haly, ktoré majú nepravidelný pôdorys a rôzne výklenky. V tom prípade je naozaj zložité nájsť vyhovujúci nábytok v obchode. Vyrobiť si môžete dať skrinky na topánky, vešiakovú skriňu so zrkadlom či šatník.

Zariaďovanie nábytkom na mieru je bežné aj v prípade kuchyne alebo kúpeľne. Sú to miestnosti, v ktorých je nutné zladiť rôzne činnosti a ponúknuté centimetre využiť čo najúčelnejšie. Pri atypicky stavanej kuchynskej linke na mieru máte istotu, že maximálne využijete pôdorys a bude obsahovať dostatok úložných priestorov. Rovnaké je to v kúpeľni, kde sa napriek malému priestoru bez skriniek a poličiek nezaobídeme.

V spálni je tradičným reprezentantom nábytku na mieru vstavaná šatníková skriňa. Ako často jediný úložný priestor v byte býva umiestnená cez celú stenu. Výhodou je, že si sami môžeme naplánovať aj jej vnútorné vybavenie. Základným kusom nábytku v spálni je posteľ. Pre vysokých ľudí je atypická posteľ na mieru jediným riešením pre to, aby sa pohodlne vyspali.

Najširšiu možnosť uplatnenia má nábytok na mieru v obývacej izbe. Umožňuje využívať ho na rôzne činnosti, či už posedenie s priateľmi, či prácu. Napríklad konferenčný stolík sa vďaka úpravám môže zmeniť na pracovný alebo na jedálenský.

vstavaná skriňa na mieru, zdroj: mazzaliarmadi.itvstavaná skriňa na mieru, zdroj: mazzaliarmadi.it

A čo podkrovie?

Nábytok na mieru predstavuje často jediný spôsob, ako zariadiť podkrovné priestory. Stretneme sa tu totiž s rôznymi úskaliami – zníženým stropom, skoseným stropom, hradami a pod. Všetky tieto problémy nám pomôže vyriešiť nábytok na mieru. Ale nezabudnite, že podkrovie je atraktívne aj s minimom nábytku.

Ak teda riešite, ako zariadiť svoj ​​byt, alebo aspoň jednu z miestností, určite by ste mali zvážiť možnosť nábytku na mieru.

Úvodný obrázok zdroj: mazzaliarmadi.it

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS