20/2
Kožené sedacie súpravy / Investícia, ktorá sa oplatí!

Kožené sedacie súpravy / Investícia, ktorá sa oplatí!

20. února 2014 v 07.15 , Kreslá a sedacie súpravy

Sponzorované odkazy

Sedacie súpravy patria k dominantám a potrebnému vybaveniu obývacej izby, ktorý slúži svojim majiteľom predovšetkým k odpočinkovej činnosti a spoločenským udalostiam.

Na tuzemskom trhu môžeme vyberať zo širokej ponuky kožených sedacích súprav rôzneho farebného a kvalitatívneho prevedenia, vo všetkých veľkostiach a tvaroch.

Výber je však obmedzený priestorovými možnosťami daného interiéru. Vyberajme teda takú veľkosť sedacej súpravy, ktorá nám nebude brániť vo voľnom priechode a nebude tvoriť zbytočné a nepríjemné bariéry.

Súčasné dizajnové trendy sa sústreďujú na exkluzívnejšie materiálové prevedenie sedacích súprav, ku ktorým patrí v prvom rade koža. Tento veľmi moderný a obľúbený prírodný materiál sa ľahko prispôsobuje klimatickým podmienkam daného interiéru, čím v plynúcom čase naberá na kvalite.

K prednostiam kožených sedacích súprav patrí veľmi jednoduchá údržba, mäkkosť a hebkosť povrchu, ktorý nepriťahuje prach a v sedačke sa preto nedržia roztoče, baktérie ani žiadne iné nečistoty.

Prvé sadnutie do sedačky pôsobí mierne studeným dojmom, čo sa však v priebehu niekoľkých málo sekúnd premení vo veľmi hrejivý kontakt.

Cena kožených sedacích súprav býva niekoľkonásobne vyššia oproti svojim čalúneným sestrám, avšak prvotné investície sa nám počas niekoľkých rokov vrátia.

Tuzemský trh ponúka neuveriteľnú farebnú škálu kožených sedačiek, k najobľúbenejším farbám patrí biela, vanilková, krémová, žltá, béžová, červená, čokoládová a čierna. Svetlé odtiene kožených sedacích súprav však nie sú odporúčané v domácnostiach, v ktorých sa vyskytujú malé deti.

V priestranných miestnostiach sa budú skvele vynímať sedačky tmavších odtieňov, naopak do menších priestorov by sme mali voliť kožené sedacie súpravy v odtieňoch svetlých.

Farebne by mala sedacia súprava ladiť s daným interiérom. Prispôsobiť by sme sa mali predovšetkým podlahe a prevládajúcim nábytkovým odtieňom.

Dizajn sedacích kožených súprav sa prispôsobuje súčasným moderným trendom. Prevládajú modely disponujúce jednofarebnosťou, jednoduchosťou a eleganciou.

Kožené sedacie súpravy spravidla disponujú elegantnými kovovými alebo mohutnými nízkymi drevenými nožičkami, ktoré dotvárajú celkový exkluzívny vzhľad koženej sedačky.

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS