28/2
10 vylepšení pre malú kúpeľňu

10 vylepšení pre malú kúpeľňu

28. února 2014 v 06.30 , Byty , Design , Kúpeľne

Sponzorované odkazy

Ťažko by ste v panelákových bytoch hľadali menšiu miestnosť, ako je kúpeľňa. Preto väčšina obyvateľov sídlisk musí zabudnúť na sny o vírivke, bidete, luxusnej veľkej vani a sprchovacom kúte a pri prestavbe počíta doslova s každým centimetrom. Luxus priestoru nie je k dispozícii, ale aj to Vám nemôže zabrániť v užívaní krásy a príjemného vzhľadu.

Nie je to len optický klam, ale naozaj je rozdiel v tom, či si WC a umývadlo postavíte ako samostatné jednotky, alebo ich zafixujete do steny. Získate tak priestor, ktorý sa pri vystupovaní z vane zaručene hodí. Navyše pri tomto riešení vyzerá všetko skladnejšie a nie je vidieť, že by ste sa uskromňovali.

Nielenže je biela farba čistoty, ale aj svetla. Samozrejme vie čarovať s optikou. Biela farba rozširuje priestor. Stačí si do kúpeľne, ak je to len trochu možné, pustiť dostatok svetla v kombinácii s bielou a pocit stiesnenosti je preč. Doprajte si preto bielu farbu.

Veľké zrkadlo, zdroj: rogue-designs.comVeľké zrkadlo, zdroj: rogue-designs.com

Veľké zrkadlo

Veľké zrkadlo dokáže predĺžiť kúpeľňu a tiež sa nebojte jemne zariskovať a spojte účelové zariadenie dohromady. Medzi umývadlom a vaňou málokedy potrebujete priestor. Jeho stlačením si môžete dovoliť aj luxus, ktorý využijete na kochanie sa pred zrkadlom.

Prehľadné steny

Ak zbožňujete súkromie a nechcete aby vás pri sprchovaní bolo vidieť, zamknite za sebou dvere, ale zabudnite na neprehľadné steny a priečky. Stačí priehľadné sklo a zrazu je všetko iné. Väčšie a svetlejšie. Navyše materiál s technológiou samočistenia oceníte dvojnásobne.

Rozdeľte si priestor

Veľmi pomáha aj farebné rozčlenenie kúpeľne. Aj keď je to len pár metrov štvorcových, rozdiel pocítite okamžite. Nechajte štíhly sprchovací kút tmavší ako zvyšok miestnosti. Dizajnéri tvrdia, že aj menší ľudia sa nemusia báť experimentov a majú pravdu.

Zavesenie vecí uvoľní priestor, zdroj? butkajinfo.comZavesenie vecí uvoľní priestor, zdroj? butkajinfo.com

A čo vešiaky?

Čím menej skriniek, tým znásobíte priestor a pri zapojení invencie a tvorivosti zistíte, aká neuveriteľná kopa vecí nemusí ležať na polici, ale môžu visieť na stene. Kúpeľňa pôsobí najlepšie, keď nevyzerá sterilná, ale je naozaj príjemná a domáca. Využite prázdne priestory a ušetríte nejednu skrinku.

Black and White

Podľa dizajnérov je to kombinácia dokonalosti. S možnosťou urobiť si kúpeľňu v podkroví neváhajte. Strešné okno je to pravé, čo aj z menšieho priestoru pomocou spomínanej kombinácie vystačí na atmosféru pohody, bez ohľadu na to, či si budete môcť vo vani natiahnuť nohy.

Modrá farba

Farba vody a podľa diktátu architektúry je nielen chladná, ale predovšetkým zjemňujúca. Zjemňuje celkový pohľad na miestnosť a steny odeté do modrej farby v nej nevyzerajú tak radikálne tvrdo. Skúste ju vo vlastnej kúpeľni, môže Vás príjemne prekvapiť.

Kúpeľňa v modrej farbe, zdroj: mrbill.comKúpeľňa v modrej farbe, zdroj: mrbill.com

Výklenky

Nebojte sa výklenkov. Pokojne poličky a skrinky ušetrite. Pohrajte sa v kúpeľni s výklenkami v stene. Praktické a nesmierne efektné riešenie je, keď do otvorov nainštalujete aj malé osvetlenie.

Pozor na kachličky

Rozhodne by ste nemali mať kachličky až po strop. Stačí len do roviny, aby ste s prvým sprchovaním nezmyli aj omietku. Nechajte stenu rozdelenú horizontálne minimálne na dve poschodia. Kachličky až po strop tvoria imidž malého úzkeho komína, v ktorom môže čakať klaustrofóbia.

Kachličky by nemali byť až k stropu, zdroj: lavenderstreak.comKachličky by nemali byť až k stropu, zdroj: lavenderstreak.com
Kúpeľňa so strešným oknom, zdroj: andrechinn.comKúpeľňa so strešným oknom, zdroj: andrechinn.com

Úvodný obrázok Juhansonin.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS