17/3
Herman Miller Embody Chair: Najlepšia kancelárska stolička

Herman Miller Embody Chair: Najlepšia kancelárska stolička

17. března 2014 v 06.30 , Stoličky

Sponzorované odkazy

Ak tiež patríte k tým, ktorí vo svojej práci presedia osem hodín denne, určite zbystríte pozornosť. Rozhodli sme sa vám predstaviť najlepšiu kancelársku stoličku súčasnosti. Nazýva sa Embody a jej autorom je americká spoločnosť Herman Miller, čiže celým menom Herman Miller Embody Chair.

História Herman Miller sa datuje k prvým rokom 20. storočia, kedy istá spoločnosť Star Furniture Company, špecializujúca sa na výrobu spálňového nábytku, zamestnávala Dirka Jana De Preeho ako pomocníka. Ten sa nakoniec v roku 1919 stal riaditeľom tejto spoločnosti a o pár rokov neskôr presvedčil svojho svokra, aby kúpil väčšinový podiel firemných akcií. Nebol ním nikto iný ako Herman Miller a dvere k úspechu boli týmto otvorené.

Herman Miller je naj!

V súčasnosti sa spoločnosť Herman Miller môže pýšiť množstvom rôznych ocenení, medzi ktoré patria napríklad ceny za najlepšieho zamestnávateľa, výrobcu či za šetrnosť voči životnému prostrediu. Hoci naďalej pokračuje vo výrobe nábytku a bytových doplnkov najpozitívnejšie ohlasy jednoznačne zbierajú jej kreslá, pohovky, stoličky a predovšetkým kancelárske stoličky.

Favoritom medzi kancelárskymi stoličkami je nepochybne Herman Miller Embody Chair. Ide o najaktuálnejší výtvor tejto spoločnosti. Konkrétne sa na jej dizajne podieľali Jeff Weber a Bill Stumpf, už opätovne posunuli kancelársku stoličku za hranice ľudskej predstaviteľnosti. Ich hlavným cieľom bolo pokúsiť sa o elimináciu všetkých negatívnych dôsledkov, ktoré dlhodobé sedenie prináša. Nie, u Herman Miller išli ešte ďalej. Ich projektanti nielenže chceli urobiť sedenie zdravotne bezchybným, oni navyše usilovali o to, aby sa sediaci cítil čo najviac pohodlne, aby ho sedenie na tejto stoličke bavilo a kladne sa premietlo do výsledkov jeho práce.

Embody ako najlepší spoločník

Netreba pochybovať o tom, že sa všetko podarilo. Ostatne na Herman Miller Embody Chair pracovalo okolo tridsať odborníkov z rôznych oblastí, inžinierov-konštruktérov a odborníkov na najnovšie technológie počnúc, špecialistom na ergonómiu a atestovanými ortopédmi končiac. Výsledkom je stolička, ktorá vám zaručuje to najzdravšie sedenie a samozrejme aj dobre vyzerá. Jej cena je 1600 $.

Kancelárska stolička Herman Miller Embody Chair bude tým pravým spoločníkom pre vaše pracovné úspechy.

zdroj: http://www.hermanmiller.co.uk/…ting/embody/, http://gizmodo.com/…mbodyreview/

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS