23/3
Lampy ako skvelé dizajnové doplnky

Lampy ako skvelé dizajnové doplnky

23. března 2014 v 00.00 , Bytové doplnky , Design , Svietidlá

Sponzorované odkazy

Lampa v porovnaní s nábytkom pôsobí ako jednoduchý doplnok. Keď nesvieti, tak aspoň zdobí priestor tam, kde je položená či nainštalovaná. Prítomnosť lámp v domácnosti vôbec nie je samoúčelná. Lampy sú v prvom rade na to, aby nám poskytovali svetlo, ale to je len jedna strana mince. Tou druhou je ich estetická a dizajnová hodnota, ktorú by sme tiež nemali odsunúť na vedľajšiu koľaj.

Lampa, zdroj: JoelMontes/flickr.comLampa, zdroj: JoelMontes/flickr.com

Neobyčajné lampy

Nie je lampa ako lampa. Samozrejme si môžete kúpiť jednu z tých menej zaujímavých, ale ak chcete, aby bol Váš domov niečím výnimočný, jednoducho taký, že keď k Vám príde návšteva, tak bude s údivom zízať, kúpte si lampu, ktorá by sa dala označiť ako „nezvyčajná“ .

Zaujímavá lampa, zdroj: BruceTurner/flickr.comZaujímavá lampa, zdroj: BruceTurner/flickr.com

Na trhu určite nájdete takú, u ktorej si poviete: „Presne táto by perfektne zapadla do našej obývacej izby!“ Občas by sa hodilo, keby k Vám domov zavítala kreatívnosť, ktorá by zahnala nudu do kúta. Kreativita zariadi, aby ste uvažovali triezvo a uprednostnili napríklad jedinečnú lampu pred lampou, ktorú má doma takmer každý.

Medúzy

Aj Vás fascinujú medúzy? Tieto morské živočíchy niekedy vyzerajú ako nadpozemské výjavy z našich snov. Predstavte si, že kúsok takejto podmorskej či nadpozemskej atmosféry môžete preniesť aj k sebe domov vďaka lampám v podobe medúz. Visiace zo stropu, odľahčené a nežné… sú dokonalým ozvláštnením priestoru nielen pre milovníkov podmorského sveta.

Lampy ako medúzy, zdroj: basykes/flickr.comLampy ako medúzy, zdroj: basykes/flickr.com

Máte radi gýč?

Ak zastávate názor, že dobrý gýč nie je nikdy zlý, potom je táto lampa pre Vás ako stvorená. Ide o kúsok, ktorý má tvar ľudského tela. Ide teda vlastne o sochu, ktorá má namiesto hlavy lampu. Nakoniec sa môže táto lampa javiť skôr ako extravagantná než gýčovitá. Ak sa teda považujete za človeka tohto typu, bude sa Vám tento kúsok páčiť.

Lampy ako ľudské telá, zdroj: 416style/flickr.comLampy ako ľudské telá, zdroj: 416style/flickr.com

Lampy pre hravých

Hravým ľuďom je zase určená lampa v tvare nafukovacích balónikov. Jednoducho si ho zavesíte na stenu a tento predmet detskej zábavy Vás bude nielen rozveseľovať, ale aj svietiť. Poteší tak ľudí so zmyslom pre radostný, veselý a hravý interiér.

Lampa ako nafukovacia lopta, zdroj: smowblog/flickr.comLampa ako nafukovacia lopta, zdroj: smowblog/flickr.com

Sklenené tienidlo

Lampa s farebným preskleným tienidlom tiež výborne zapadne do Vášho bytu. Rozohrá krásnu hru farieb a presvieti Váš interiér. Bude výborným doplnkom pre Vašu domácnosť.

Lampa s farebným preskleným tienidlom, zdroj? ZJemptv/flickr.comLampa s farebným preskleným tienidlom, zdroj? ZJemptv/flickr.com

Neobvyklých a originálnych lámp je na svete nekonečný rad. Pre niektoré môžu byť také lampy príliš silnou kávou, ale iným sa môžu zdať ako skvelý nápad. Čo na také lampy hovoríte Vy?

Úvodný obrázok: ThomasBeckPho­to/flickr.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS