10/4
Správy zo sveta drezov

Správy zo sveta drezov

10. dubna 2014 v 07.00 , Bytové doplnky , Byty , Design , Domy , Kuchyne , Riad

Sponzorované odkazy

Táto nevyhnutná súčasť kuchyne dostáva trochu na frak vďaka umývačkám na riad. Napriek tomu je nevyhnutnosťou aj s vrniacou umývačkou v kuchyni. Bez neho by to jednoducho nešlo.

Keď sa povie drez…

Je súčasťou kuchyne od nepamäti. Priestor na umývanie, oplachovanie, odkvapkávanie… V dreze prebieha veľa akcií pre prípravu pokrmov. Je tak úplne prozaickou súčasťou kuchyne, bez ktorej by žiadna poriadna kuchyňa nemohla úplne fungovať.

Praktický a účelný

Áno, práve taký by drez mal byť. K tomu kvalitný a hygienicky bezchybný. Z materiálu, ktorý možno ľahko udržiavať v čistote. Ale ako taký môže svojím vzhľadom aj prevedením byť peknou, zaujímavou a funkčnou ozdobou kuchyne.

Dnešné drezy

V súčasnosti je k dispozícii naozaj rozmanitý výber ako materiálov, tak aj tvarov. Oboje by malo vždy ladiť so štýlom, veľkosťou aj vybavením danej kuchyne.

A aké drezy sú dnes v kurze?

  • z Cristaduru a NanoGranitu – Cristadur a NanoGranit sú považované za výborný materiál, ktorý je k dostaniu v mnohých farebných odtieňoch, tvaroch, veľkostiach. Cristadur má štruktúru pripomínajúcu keramiku, hladký a zamatový povrch, vyznačuje sa tvrdosťou, odolnosťou a neprekonateľnou hygienickosťou. NanoGranit k tomu pridáva certifikát laboratórií leteckého priemyslu, kde bol na báze nanotechnológií vyvinutý.
  • nerezové – stále dominujúce, kvalitné, rozmanitých tvarov a veľkostí. Veľmi dobre zapadnú do všetkých štýlov kuchýň. Pevné, ľahké a finančne menej náročné ako iné materiály.
  • z liateho betónu – ten patrí k netradičným a pritom veľmi praktickým možnostiam poňatia jedinečného a osobitého drezu. Je odolný proti nárazom a mechanickému poškodeniu, hygienický a ľahko sa udržiava. Kto hľadá netradičné tvary a originalitu, mal by voliť liaty betón. Získa možnosť výberu z viac než dvadsiatky tvarov a glazúr.
  • sklenené – patria k boomu doby. Sú ultramoderné, nevšedné a veľmi šik. Vynikajú širokou škálou farieb, vrátane priehľadných s farebnými motívmi vo vnútri. Medzi bonbóniky s puncom exkluzivity sa radia tie podsvietené drezy s diaľkovým ovládaním a možnosťou prepínania farieb.
  • so zabudovaným drvičom odpadu – ten je účelným a rýchlym riešením likvidácie zvyškov jedla z riadu. Možno ho nainštalovať takmer pod akýkoľvek drez, a je zabezpečený poistkou proti drveniu tvrdých predmetov.
  • so zabudovaným dávkovačom saponátu – ušetrí miesto okolo drezu a na pracovnej ploche. Saponát je stále po ruke a ako kuchynský prvok vyzerá veľmi moderne a elegantne.
  • so zabudovanou doskou a sitom – možnosť ako ušetriť miesto na pracovnej ploche, navyše je náčinie stále po ruke, bez prenášania potravín, hlavne ovocia a zeleniny.

Zdroj foto: KohlerC/Flickr.com
Few_Mythic/Flic­kr.com
June Cover/Flickr.com
Andrew/Flickr.com

Drez z liateho betónu, June Cover/Flickr.comDrez z liateho betónu, June Cover/Flickr.comSklenený drez s podsvietením, Andrew/Flickr.comSklenený drez s podsvietením, Andrew/Flickr.comNanoGranitový drez, Few_Mythic/Flickr.comNanoGranitový drez, Few_Mythic/Flickr.com*Úvodný obrázok*: KohlerC/Flickr.com*Úvodný obrázok*: KohlerC/Flickr.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS