16/7
Vysoké vázy - baletky na javisku bytového dizajnu

Vysoké vázy - baletky na javisku bytového dizajnu

16. července 2014 v 07.00 , Bytové doplnky

Sponzorované odkazy

Vytvoriť útulný domov nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Keď vynecháme samotný veľký nábytok, elektroniku a textil (záclony, koberce), vytvára naše zázemie drobnosti. Tými sú predovšetkým darčeky od našich blízkych a bytové doplnky. Medzi tie najobľúbenejšie sa stále častejšie radia vysoké vázy.

Vysoká váza je akési stelesnenie moderného dizajnu. Je ako baletka, ktorá stojí sama na javisku a všetci na ňu hľadia s otvorenými ústami. Najmä ak sa snažíme vytvoriť minimalistický otvorený priestor, uvítame kúzlo vysokej vázy. Zaplní vhodne prázdne miesto a navyše aranžmán do vysokej vázy nie náročný. Vysoká váza je skrátka perfektná dekorácia.

Vázy môžeme využiť aj ako nádoby na dekoráciu v dobe vianočných sviatkov či iných sviatkov. Vložením ozdôb a iných drobných dekorácií vytvoríme ozdobný prvok každej izby.

Vysoké vázy na podlahu

Rozlišujeme veľa veľkostí vázy na podlahu – od tých menších, ktoré majú výšku okolo 60 centimetrov, až po vysoké, ktoré sa pýšia výškou minimálne 90 cm. Veľmi príjemne pôsobia keramické vázy so zúženým hrdlom a drážkovaným povrchom.

Čistý dizajn však stále zaručujú vysoké vázy zo skla. Sú vhodné aj do obchodných interiérov a nevyžadujú (ostatne ako som už uviedla) náročné aranžmán. Väčšinou postačí niekoľko ozdobných vetvičiek. Prednosť sa dáva dekorácii v minimalistic­kom štýle.

V lete oceníme priehľadnosť sklenených váz, kde môžeme pozorovať čerstvo narezané kvety.

Kúzlo vysokej vázy

Nežná povaha sklenenej vázy presiakne celým bytom. Ľahko vytvoríte originálnu dekoráciu do každého kúta miestnosti. Vysoké vázy nie je nevyhnutné umiestniť len na podlahu. Pohrajte sa s nimi aj na poličkách a stoloch. Nájdime ideálne miesto, kde sa bude aranžmán vynímať.

Vázy nemusia byť len z čistého alebo mliečneho skla. Dnes sú veľmi moderné vázy tmavé, najmä čierne.

Za originálne považujem výber rozmanitých tvarov. Prezrite si túto krásnu striebornú vázu, ktorá je umiestnená na stole a stáva sa dominantným prvkom miestnosti.

zdroj: www.ikea.com , www.nabytek-forliving.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS