17/7
Ako si oživiť domov?

Ako si oživiť domov?

17. července 2014 v 07.00 , Bytové doplnky , Bytový textil

Sponzorované odkazy

Pozeráte sa po svojom byte. Máte váš vysnívaný nábytok, farby, všetko je na svojom mieste, ale… Niečo tomu chýba. Chce to len pár maličkostí, aby ste boli naozaj spokojní a cítili sa ako doma. To nie je problém, stačí si len vybrať.

Čo s nudnou stenou?

Tu máte možností niekoľko. Ak je vo vás kus umelca, môžete si trúfnuť na vlastný výtvor. Zoberte štetec a paletu a tvorte. Nemusí ísť o nič veľké a zložité. Niekedy naozaj stačí len pár striekancov, čiar či obrazcov. V tomto prípade máte zaručené, že to bude určite originál.

samolepka na stenu; zdroj: samolepkynazed.czsamolepka na stenu; zdroj: samolepkynazed.cz

Ak si nie ste istí svojím maliarskym talentom, kúpte si nálepky na stenu. Existuje veľa vzorov, dokonca si môžete dať urobiť svoj​​. Nie sú drahé a vyzerajú dobre. Tak prečo nie?

A čo hovoríte na plagáty? Pochopiteľne nie tie z časopisov. Na internete aj v obchodoch môžete zohnať plagáty s toľkými motívmi, že sa to snáď ani nedá spočítať. Filmové plagáty, krajinky, časté cestovateľské ciele… Mať krásny plagát Eiffelovej veže napríklad v obývačke nemusí vyzerať zle. Dojem na návštevy môžete urobiť 3D plagátom.

3D plagát; zdroj: 3dplakaty.cz3D plagát; zdroj: 3dplakaty.cz

A samozrejme nesmieme zabudnúť na tapety. Ale opäť nejde o klasické papierové tapety. Tie moderné dokážu napríklad pohlcovať cigaretový dym a nemusia byť nutne len z papiera. Trendom sú tapety z vliesu. Sú vode odolné a tým pádom sa dajú aj umývať, takže sú ideálne napríklad do detskej izby. Len cena je trochu vyššia.

Čo do kuchyne?

Do kuchyne sú určite vhodné misky, košíky a vázičky. Vyberať môžete z rôznych veľkostí, tvarov, farieb aj dizajnov. Všetky tieto maličkosti môžu zostať prázdne a plniť len ozdobný charakter, ale môžete ich používať aj na ich pôvodný účel. Do misky dajte napríklad ovocie alebo zeleninu, do váz živé kvety, ale ani suché nemusia vyzerať zle a vydržia dlhšie.

dizajnová misa s ovocím; zdroj: vseprokuchyne.czdizajnová misa s ovocím; zdroj: vseprokuchyne.cz

A čo ďalej?

Ďalšie oživovacie prvky sú vhodné asi do každej miestnosti. Môžeme medzi ne zahrnúť fotorámčeky, obrazy alebo kvetináče. Áno, ani kvetináče nemusia byť hnedé, aké často vídame. Kúpte si kvetináč takej farby, aby bol vhodný do vášho interiéru alebo s nejakým zaujímavým motívom. Aj sviečkami môžete ozdobiť váš domov a spríjemniť atmosféru. Nech sú úzke, hrubé, farebné alebo vonné, vždy sa pre nich miesto nájde. Vankúšiky, hodiny, stojany na víno​​, zrkadlá, záclony, závesy… Už viete, čo bude to pravé pre vás?

rôzne vankúšiky; zdroj: designovepolstare.czrôzne vankúšiky; zdroj: designovepolstare.cz

Úvodná fotka: slevovyprodej.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS