29/9
Ako opticky zväčšiť malý byt?

Ako opticky zväčšiť malý byt?

29. září 2014 v 00.00 , Bytový textil , Obývacie izby , Svietidlá

Sponzorované odkazy

Máte malý byt a chceli by ste ho nejako zväčšiť? To sa vám asi nepodarí, čo sa štvorcových metrov týka, ale opticky sa vám to podariť môže. Stačí poznať niekoľko tipov a trikov. Čoho sa teda držať a čomu sa naopak vyhnúť?

1. Zjednoťte podlahy

Dajte si záležať na tom, aby ste mali podlahu v celom byte rovnakú. Rušia sa tak hranice, ktoré sú vytvárané rôznymi kobercami či rozdielnymi podlahovými krytinami, ktoré spôsobujú, že byt vyzerá menší. Navyše jednotná podlaha vyzerá oveľa lepšie.

2. Vpustite svetlo

Okná nepridáte, ale denné svetlo je pre zväčšenie priestoru veľmi dôležité. Preto z nich aspoň zložte záclony a závesy alebo použite len naozaj nenápadné a priehľadné kúsky. Tiež si kúpte dostatok lustrov, stojacích a stolových lámp a veľa ďalších svetielok.

záclony vypustite alebo okná zakryte len málo; zdroj: zaclona.czzáclony vypustite alebo okná zakryte len málo; zdroj: zaclona.cz

3. Veľký a masívny nábytok sa nehodí

Do malého priestoru patrí aj malý nábytok. Ak budete mať v malom byte veľký nábytok, môžete mať problém s voľným pohybom po byte. Nielen, že budete žiť stiesnene, ale budete sa tak aj cítiť. V malých bytoch skrátka platí, že čím menej nábytku, tým lepšie. Môžete použiť aj sklenené výplne u skriniek či dverí, sklo pôsobí vzdušne a zväčšuje priestor.

4. Farby

Nemusíte mať všetko biele, ale zabudnite aj na divoké kombinácie tmavých farieb. Môžete si napríklad vymaľovať každú stenu inou farbou, teda skôr každú stenu iným odtieňom rovnakej farby. Voľte svetlejšie farby, ktoré priestor prevzdušnia a presvetlia. Svetlé farby lepšie odrážajú denné svetlo a tým interiér zväčšujú. Nevoľte prílišné vzorovanie, do malých priestorov sú vhodné napríklad zvislé pruhy.

pomôcť si môžete tiež sklenými výplňami; zdroj: mirjan24.czpomôcť si môžete tiež sklenými výplňami; zdroj: mirjan24.cz

5. Zbytočnosti preč!

Platí, že v malom byte môžete mať len málo vecí. Logické, ale niekedy zle realizovateľné. Zvlášť ak sa sťahujete z väčšieho do menšieho bytu. Ako prvé by ste sa mali rozlúčiť s vecami, ktoré nepotrebujete. Z toho čo zostane, sa snažte čo najviac vecí niekam skryť, aby neboli na očiach. Upracte ich do skriniek a iných úložných priestorov. Nepreháňajte to ani so sviečkami, soškami atď.

Úvodný obrázok: jhonnyssongolv.se

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS