20/9
Chcete bezpečnú izbu pre vaše dieťa? Ako na to?

Chcete bezpečnú izbu pre vaše dieťa? Ako na to?

20. září 2014 v 00.00 , Nábytok , Stoly a stolíky , Svietidlá

Sponzorované odkazy

Deti sú živé, neposedné, stále pobehujú… Môže ale tiež dôjsť k pádom a rôznym úrazom. Ako zariadiť izbu tak, aby bola pre deti čo najbezpečnejšia?

Zariaďovať pre dieťa izbičku môžete približne od jeho dvoch rokov. Ale musíte počítať s tým, že ich presun z (pravdepodobne) vašej spálne do ich vlastnej izby nebude taký rýchly a jednoduchý. Snažte sa pochopiť, že pre dieťa je to úplne nový priestor a musí si naň trochu zvyknúť, než v ňom začne spať samé.

Svetlá, lampy, svetielka

V izbe musí byť samozrejme nejaké hlavné svetlo, oveľa dôležitejšie sú však nočné svetielka. S nimi sa dieťa nebude báť zaspávať samé a bude sa cítiť bezpečnejšie. Lampičku vyberajte veľmi starostlivo. Dieťa nesmie mať možnosť prísť do styku s horúcou žiarovkou ani s káblami. Vyberajte také svetielka, ktoré budú stabilné, aby nebolo jednoduché ich prevrátiť.

detské svetielko; zdroj: extratopshop.czdetské svetielko; zdroj: extratopshop.cz

Dvere

Menšie dieťa bude pravdepodobne chcieť, aby zostali otvorené. Preto je dobré zaobstarať si také dvere, ktoré ho nebudú nijako ohrozovať, ak zostanú otvorené. Teda aby netrčali do priestoru, pretože potom sa môže dieťa zraniť. Najlepšou možnosťou sú teda dvere posuvné alebo zhrňovacie. Ak už máte klasické dvere a nechcete ich meniť, kúpte si aspoň dverné zarážky, aby si deti neprivreli prsty medzi dvere.

Koberec

Možno si hovoríte, čo môže byť nebezpečné na koberci. Ale pozor, nevhodný koberec, vášmu dieťaťu môže tiež ublížiť. Malé deti radi lezú po kolenách a na syntetických, tvrdých kobercoch si môžu privodiť popáleniny a odreniny. Ak už taký koberec máte, kúpte aspoň na miesta, kde sa dieťa najviac hrá, pár podložiek vyplnených tenkým molitanom.

chrániče rohov; zdroj: decodoma.czchrániče rohov; zdroj: decodoma.cz

Nábytok

Nábytok by mal byť z dreva, pretože ide o mäkký a prírodný materiál. Nemalo by byť na ňom nič čo čnie do priestoru. Takže najlepšie bez úchytiek, prípadne s oblými, ale oveľa vhodnejšie sú zadlabovacie otvory, ktoré dieťatku nemôžu ublížiť. Skrine kupujte také, ktoré sú stabilné, ak si nie ste istí, radšej ich priskrutkujte k stene. Nikdy si nezaobstarávajte do detskej izby nábytok, ktorý disponuje sklenenými prvkami – policami, vitrínami atď. Pozor tiež na ostré hrany. Ak ste nejaké ostré hrany na vašom existujúcom nábytku zaznamenali, kúpte si chrániče rohov.

Úvodný obrázok: proporadek.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS