5/12
Zrkadlové kúzla v bývaní

Zrkadlové kúzla v bývaní

5. prosince 2014 v 00.00 , Bytové doplnky , Byty , Design , Domy , Kuchyne , Kúpeľne , Obývacie izby , Predsieň , Sklo , Spálne

Sponzorované odkazy

Mnohé drobné detaily v našom bývaní hrajú veľkú úlohu. Svoj domov si skladáme tak, aby sme sa v ňom cítili dobre. Atmosféru dotvárajú doplnky a dekorácie, farebné spektrum vecí, ktoré si vytvárame sami. Patria k nim aj zrkadlá a ich správne umiestnenie. Viete ako na to?

Vo svojich domovoch máme mnoho predmetov, niektoré považujeme za veľmi dôležité, iné zas nie. Medzi tie predmety, ktoré by sme mali dobre a správne umiestniť, patria zrkadlá. Všeobecne platí nepísané pravidlo, že čím viac zrkadiel v byte či dome máme, tým je to lepšie. Avšak podľa Feng shui by sme si mali dať pozor, kam ich umiestňujeme aj aký majú tvar!

Chronakis/Flickr.comChronakis/Flickr.com

Oválne skôr než hranaté

Podľa pravidiel štýlu Feng shui, je oveľa lepšie, ak máme zrkadlá oválne, alebo so zaoblenými hranami. Ostré hrany na zrkadlách vytvárajú ostrú a skôr negatívnu energiu. Ak už máme hranaté zrkadlo, možno z neho jednoduchým spôsobom vytvoriť zrkadlo so zaoblenými tvarmi. Nalepte na hrany zrkadiel nejaké predmety – kamienky, koráliky, perličky. Spôsobíte tým, že sa hrany opticky aj energeticky „zaoblia“.

Vždy čisté

Každé zo zrkadiel by malo byť stále čisté, podľa pravidla Feng shui, tento doplnok bytu zrkadlí všetku energiu a to, čo je v ňom a okolo neho. Teda aj prípadnú špinu a nečistoty. Tiež je dobré podľa tohto pravidla neumiestňovať zrkadlá do nepekných miest, a všade tam, kde máme permanentne neporiadok alebo odpadky, a pod., pretože ich energiu znásobia.

Výška je dôležitá

Už pri zavesení (aspoň jedného zrkadla v domácnosti), vyberte pre neho takú výšku, v ktorej sa budú vidieť všetci obyvatelia – ako ten najmenší, tak ten najväčší a najvyšší. Ideálne je dať do haly či predsiene dlhé a vysoké zrkadlo. Tu je nutné dbať na to, aby zrkadlo nebolo umiestnené proti vstupným dverám. Postačí pár desiatok centimetrov bokom – doľava či doprava a je to v poriadku. Podľa Feng shui totiž zrkadlo odvádza všetko, čo vstúpi do domu, teda aj jeho obyvateľov.

Dve zrkadlá oproti sebe nie, voda či jedálenský kút áno

Áno, odraz dvoch zrkadiel umiestnených oproti sebe vytvára podľa štýlu Feng shui negatívnu energiu, ktorú znásobuje 2×. Naopak, ak môže zrkadlo odrážať vodu (napr. malú fontánku, či vodný tubus), má to pozitívny vplyv na priestor a domov. Tiež jedálenský kút odrazom v zrkadle vytvára hojnosť domova.

TeodoreScot/Flickr.comTeodoreScot/Flickr.com

Pre dostatok financií

Zrkadlá umiestnené tam, kde ukladáte svoje financie, odrážajú viac peňazí všetkým obyvateľom domácnosti. Ak nemáte túto možnosť, alebo sa vám v danom mieste zrkadlo nepáči, či do miesta nie je vhodné, jednoduchým riešením je klásť vedľa neho peňaženku, alebo štýlovú pokladničku s mincami.

V spálni áno, ale nie proti posteli

Zrkadlo je v spálni dobré – hlavne u nežného pohlavia pre úpravu zovňajšku, napríklad k toaletnému stolíku, alebo ku skrini, kde sa prezliekame a potrebujeme skontrolovať, či máme oblečenie v poriadku. Nikdy však zrkadlo v miestnosti, kde spíte, neumiestňujeme proti posteli a tak, aby ste sa v ňom pri spánku videli. Ruší to hlboký spánok a potom sme málo a nedostatočne odpočinutý.

Úvodný obrázok: WickerParadise/Flic­kr.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS