2/1
Malí, šikovní a cool pomocníci do kuchyne

Malí, šikovní a cool pomocníci do kuchyne

2. ledna 2015 v 00.00 , Design , Kuchyne , Riad

Sponzorované odkazy

Prinášame vám niekoľko zaujímavých pomocníkov do vašej kuchyne! Sú síce malí, ale šikovní. A takých doplnkov, ktoré uľahčia a spríjemnia prácu v kuchyni, nie je nikdy dosť. Sú vždy vítané.

Rotauka/Flickr.comRotauka/Flickr.com

Elektrická vývrtka Rabbit

Veľmi príjemná vecička, odbúravajúca všetky mechanické zavŕtavania a „silové“ ťahanie zátok z fliaš. Postačí nabitú elektrickú vývrtku nasadiť a tá už všetko ostatné za vás urobí sama. Rabbit sa otáča v smere hodinových ručičiek a zastaví sa, až keď je zátka vyňatá. LCD displej na vývrtke vám napovie postup. Rabbit je jednoduchý na obsluhu a vytiahne z fliaš všetky typy zátok, vrátane plastových. Zvládne až 30 zátok na jedno nabitie. Naviac má vkusný a elegantný dizajn v čiernostriebornom prevedení. Skvelý pomocník príde na cca 26,– € až 28,– €. K vybaveniu vývrtky patrí nabíjačka a nôž na odstránenie fólií z hrdla fliaš.

Rotauka1/Flickr.comRotauka1/Flickr.com

Škrabka na ryby

Osobne nepoznám nikoho, kto by rád škriabal ryby. A preto boli vynájdené škrabky, nahradzujúce nepríliš vhodné nože. Triangle škrabka z kvalitnej nerezovej ocele s rúčkou potiahnutou protišmykovým povlakom, je skvelým pomocníkom pre tých, ktorí majú radi čerstvé ryby. Vďaka dvojitej čepeli dovoľuje škrabka dôkladnú a jednoduchú manipuláciu. Triangle je umývateľná aj v umývačke, pričom pri manuálnom ručnom umývaní je kvôli ostrým čepeliam nutná opatrnosť. A cena? Zhruba 27,– až 30,– €.

Rotauka2/Flickr.comRotauka2/Flickr.com

Lopatka aj cedidlo

Áno, je to skutočne oboje – multifunkčná lopatka/cedidlo z tvrdeného nylonu je výborným praktickým pomocníkom pri varení, cedení a vyprážaní. Má tepelnú odolnosť do 240°C a perforované drenážne otvory, dovoľujúce efektívne odkvapkanie mäsovej šťavy, omáčky, tuku či vody. S rozmermi 34,2 cm x 12,4 cm x 5,3 cm je veľmi skladná a umývateľná v umývačke. Cenová relácia sa pohybuje okolo 5,– € až 7,– €.

Rotauka3/Flickr.comRotauka3/Flickr.com

Injekcie v kuchyni?

Magnum Injektor je podivne a akosi nepatrične vyzerajúce náradie do kuchyne, ale skutočne tam patrí. Je to nadmieru prínosný pomocník. Ak potrebujete dať mäsu, buchtám, pečivu extra chuť, umiestniť dovnútra marinádu, korenie či náplň (marmeládu, krém, hladkú plnku, a pod.), postačí všetko vstreknúť niektorou z troch rôzne hrubých ihiel a je to. Magnum Injektor nevyzerá nijako vábne ani príliš elegantne, ale je úplne praktickým kúskom. Je vhodný na grilovanie, marinovanie aj plnenie buchiet, pečiva a múčnikov. Niklovaná mosadz Magnum EpiPenu s kapacitou až 50 ml a troma ihlami rôznej hrúbky, vyjde na cca 30,– až 45,– €.

Rotauka4/Flickr.comRotauka4/Flickr.com

Netlčte, sekajte!

Pre tých, ktorí majú radi v pokrmoch bylinky, máme vychytávku. Namiesto mažiara si kúpte mlynček, ktorý byliny naseká. Profi Plus je vyrobený z kvalitnej nerez ocele, v modernom dizajne, umývateľný v umývačke, s veľmi ľahkou ovládateľnosťou. Výborný pomocník, ktorý je ideálny pre sekanie čerstvých byliniek, za zhruba 25 až 30 €.

Úvodný obrázok: Rotauka/Flickr.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS