21/12
Servírujeme vianočné pečivo

Servírujeme vianočné pečivo

21. prosince 2014 v 09.45 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design , Príbory , Riad , Sklo

Sponzorované odkazy

Určite už máte napečené, prípadne nakúpené vianočné cukrovinky. Celkom iste ich už máte verejne (v prípade maškrtníkov) i tajne uskladnené v najrôznejších dózach a krabiciach. Ale ako ich tento rok budete servírovať na stôl – prídavný, konferenčný či jedálenský? Respektíve na čom? Máte už v tom jasno?

DavidJ/Flickr.comDavidJ/Flickr.com

Súlad s interiérom

Všetky podnosy, tácky a servírovacie taniere, by mali svojim vzhľadom ladiť s výzdobou interiéru. Tie určené na jedálenský stôl potom tiež s týmto prestretým stolom. Kúsky určené na konferenčný stôl majú korešpondovať s jeho poňatím a dizajnom na ňom. Na prídavnom stole a stolíku to už tak potrebné nie je, ale ak chcete všetko dotiahnuť do úplnej dokonalosti, môžete to doladiť aj na ňom.

MaeganTintari/Flickr.comMaeganTintari/Flickr.com

Aké sú dostať?

Ponuka trhu je obrovská a je z čoho vyberať. Nájdeme na nej malé tácky a servírovacie taniere s malým priemerom. Pre početnejšie rodiny, alebo k väčším príležitostiam sú dostať tácky a taniere stredné a veľké. Potom sú tu servírovacie taniere poschodové (tzv. etažérky) – s dvomi, tromi aj štyrmi poschodiami. V móde sú aj hranaté taniere, avšak v tomto prípade by mal byť tiež poňatý aj riad na sviatočnom stole.

Vianočná edícia

A už niekoľko rokov nie je žiadnou novinkou, že firmy zaoberajúce sa výrobou týchto domácich potrieb a riadu, každoročne produkujú celé vianočné edície. A je jedno o akom materiáli sa bavíme. Tieto vianočné edície sú v ponuke z porcelánu, kameniny, melanínu, skla i ďalších materiálov.

OakleyOrigin/Flickr.comOakleyOrigin/Flickr.com

A čo tento rok frčí?

Zostáva veľká obľuba poschodových servírovacích tanierov, ich dizajn sa tento rok prispôsobil severským štýlom. A tak na týchto tanieroch s väčším či menším priemerom, nájdete nielen klasiku vo forme jemných vetvičiek, zvončekov či hviezdičiek, ale aj soby, škriatkov, vločky, sane a snehuliakov.

Aj poháre a sviečky

A opäť sú to celé vianočné edície, ktoré je možné v tomto severskom dizajne a štýle zakúpiť. K servírovacím táckam sú doladené aj najrôznejšie mištičky a misky, hrnčeky a poháre, prestieranie a podložky, obrusy a utierky s chňapkami, alebo tiež sviečky (v skle aj samostatné zdobené).

ThatDamKat/Flickr.comThatDamKat/Flickr.com

Červená a biela

Všetkému tento rok dominuje kamenina, sklo, porcelán v kombinácii s červenou, bielou, občas aj zelenou a zlatou. Na celej čiare však vo všetkých štýloch (nielen v tom severskom), tento rok vyhráva práve červená. Objavuje sa nielen na táckach, servírovacích tanieroch a podnosoch, ale aj na vianočnej výzdobe interiéru, stromčekoch i výzdobe exteriéru a záhrad.

Fialová a hnedá sú stále trendy

Druhou najobľúbenejšou farebnou kombináciou je fialová v kombinácii s bielou, striebornou, alebo smotanovou so všetkými odtieňmi hnedej.

Úvodný obrázok: Sharisberies/Flic­kr.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS