15/4
Záruka zdravého a nerušeného spánku? Kvalitný matrac!

Záruka zdravého a nerušeného spánku? Kvalitný matrac!

15. dubna 2015 v 23.00 , Nábytok , Spálne

Spánok je neoddeliteľnou súčasťou života úplne každého jedinca a neexistuje nikto, kto by bez neho dokázal žiť. Vďaka spánku načerpáte dostatok energie, ale tiež zregenerujete telo i myseľ. Počas spánku prechádza organizmus radom dôležitým procesov, ktoré následne ovplyvňujú nielen nadchádzajúci deň, ale celé bytie. V dnešnej hektickej dobe, kedy sa ľudia sústredia predovšetkým na prácu a zarábanie peňazí, sa stal spánok akousi druhoradou záležitosťou, ktorej väčšina ľudí nevenuje pozornosť. Zlý spánok má však za následok mnoho zdravotných komplikácií, a to ako fyzických tak psychických. Ak sa spánku denne nevenujete aspoň nutných 7 hodín a vaša posteľ nie je príliš vhodným miestom pre snívanie, môžete sa, skôr či neskôr, potýkať s bolesťami celého pohybového aparátu, ale aj s pošramotenou psychikou či dokonca depresiami. Chcete, aby bol váš život lepší po všetkých stránkach? Potom začnite s plnohodnotným spánkom, ktorý podnecuje voľba toho najkvalitnejšieho matraca.

Vzhľadom k tomu, že naozaj málokto výberu matracov rozumie a presne vie, aké požiadavky by mali spĺňať, si ľudia často zaobstarajú lacnejší variant s tým, že im jednoducho stačí. Matrac je však investíciou do vášho zdravia a ak si kúpite taký, ktorý je pre vás ako stvorený, môže vám fungovať mnoho dlhých rokov. Než sa teda unáhlene rozhodnete pre kúpu lacného výrobku, o ktorého kvalite nemôže byť reč, pozrite sa, aké matrace vám pomôžu k nerušenému spánku.

S dodržaním prvých troch zásad si určite poradíte vlastnými silami, ale výber správneho matraca tak jednoduchý nie je. Ponuka v obchodoch je dnes veľmi široká, existuje mnoho typov, materiálov a konštrukcií, ktoré vlastnosť matraca podstatne ovplyvňujú. Preto by ste sa mali poradiť s odborníkmi.

Taštičkové matrace

Jedným z veľmi vhodných variant sú tzv. taštičkové matrace, ktoré pre ich kvalitné materiály a spracovanie oceňujú ako odborníci na slovo vzatí, tak následne zákazníci. Taštičkové matrace sa tiež pravidelne objavujú na veľtrhoch a výstavách, kde majú tiež neuveriteľný úspech. Pružiny uložené v textilných taštičkách a najrôznejšie kombinácie kokosových dosiek, pamäťovej peny a latexových dosiek tak spoločne vytvárajú dokonalý ortopedický efekt, vďaka ktorému sa vždy skvele vyspí úplne každý človek, vrátane malého dieťaťa.

Taštičkové matrace patria k najvzdušnějším matracom, preto ich môžete uložiť aj do priestorov s vyššou vlhkosťou a na pevnú sololitovú dosku. Niektoré sú spevnené kokos-latexovou doskou a na ložnej ploche vybavené vrstvou lenivej peny. Vďaka tomu dosahujú vynikajúce ortopedické vlastnosti.

Taštičkové matrace sú ideálnou voľbou, autor: matrace-vegasTaštičkové matrace sú ideálnou voľbou, autor: matrace-vegas

Pružinové matrace

Pružinové matrace sú nestarnúcou klasikou, ktorá bola, je a pravdepodobne vždy bude vhodnou voľbou pre váš pokojný a predovšetkým zdravý spánok. Princípom tohto typu matracov sú kovové pružiny, ukryté v bloku a kombinované s penou a kokosovými doskami tak, aby vaše telo, počas spánku, bolo vždy v ortopedicky vhodnej polohe, ktorá nebude v rozpore s celkovou stavbou tela a vaším pohybom počas noci. Vďaka pružinovým matracom už nebudú vaše rána utrpením a vďaka pomerne nízkej cene sa bude radovať aj vaša peňaženka.

Výber matraca online

S výberom toho najlepšieho matraca sa samozrejme spája veľa faktorov, ktoré sú charakteristické pre vašu osobu. Ak trpíte alergiami, často vás bolí chrbát alebo spíte v neprirodzenej polohe, budete mať pravdepodobne iný druh matraca, než vaša susedka. Chcete si online a z pohodlia domova zistiť, ktorý typ matraca je tým pravým pre vás? Potom kliknite tu, a budete mať jasno počas minúty.

Nepodceňujte výber matraca, autor: matrace-vegasNepodceňujte výber matraca, autor: matrace-vegas

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS