25/5
Čo by vám nemalo chýbať v kuchyni?

Čo by vám nemalo chýbať v kuchyni?

25. května 2015 v 00.00 , Kuchyne , Nábytok

Sponzorované odkazy

Vymýšľate, ako by mala vyzerať vaša budúca nová kuchyňa? Nesmiete na nič zabudnúť, pretože po kúpe bude už neskoro. Mali by ste preto vedieť, čo všetko sa vám do kuchyne musí vojsť. Od potravín, cez riad až po korenie.

1. Priestor pre potraviny

Komory sú v dnešnej dobe skôr výnimka. V nových alebo rekonštruovaných bytoch ich príliš nenájdete. Pri rekonštrukciách väčšinou zanikli kvôli zväčšeniu kuchyne samotnej. Ako ich ale nahradiť? Najlepším spôsobom sú potravinové skrine, ktorou sú väčšinou vybavené drôteným programom. Ide drôtené koše, ktoré môžu vychádzať buď každý zvlášť, alebo všetky naraz. Miesto tam nájdete pre múku, cukor, sušienky, poháre sa sterilizovanými potravinami atď. Nosnosť koša býva viac ako 10 kíl, takže nemusíte mať strach.

potravinová skriňa s drôteným programom; zdroj: stolarstvi-brno.cz

2. Priestor pre hrnce

Kam uložiť hrnce, príbory a ďalšie náčinie? Najlepšie sú pre to zásuvky, ktoré sa celé vysúvajú pre lepší prehľad. Vybrať si môžete z rôznych šírok i výšok. Pre hrnce zakladače nepotrebujete. Avšak pre zásuvky s príbormi, naberačkami, škrabkami a ďalšími kuchynskými pomocníkmi sú zakladače viac než žiaduce.

3. Kam s korením a sójovou omáčkou?

Aké je najlepšie miesto pre umiestnenie drobných predmetov ako sú koreničky, kečup, vrecká s korením a ďalšie? Korenie potrebujete pri každom varení, preto je potrebné mať ho stále po ruke. Veľmi vhodné sú tzv. carga. Ide o veľmi úzku skrinku, ktorá sa dá celá vysunúť. Opäť obsahuje drôtený systém, ktorý zaručuje stabilný priestor pre koreničky a dochucovadlá.

4. Akú zaobstarať batériu?

Veľmi praktická je batéria s výsuvnou sprchovou hlavicou. Nemusíte hrniec pchať do drezu. Len ho položíte vedľa a hlavicu si vytiahnete do hrnca a ten napustíte. Nehrozí vám, že odriete drez ani že bude voda všade po kuchyni.

kam s koreničkami? Skúste tzv. cargo; zdroj: stolarstvi-brno.cz

5. Rozsvieťte si!

Pri varení potrebujete svetlo. V kuchyni pracujete s ostrými predmetmi, a preto je viditeľnosť veľmi dôležitá. Ale aj pri umývaní zeleniny musíte vidieť, či ste ju dobre umyli. Nebudete predsa jesť hlinu. Kúpte si napríklad klasickú žiarivku alebo lištu s LED diódovými lampami.

Úvodný obrázok: stolarstvi-brno.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS