4/6
Hodiny do vašich bytov

Hodiny do vašich bytov

4. června 2015 v 00.00 , Hodiny

Sponzorované odkazy

Každý si praje mať útulné, príjemné a vkusne zariadené bývanie. Či už ide o dom alebo byt, nemali by v ňom chýbať hodiny. Hlavnú úlohu vybavenia miestností hrá samozrejme nábytok, farebné riešenie interiéru, vhodné usporiadanie, bytové textílie, doplnky a pod. Jedným z doplnkov, ktorý by nemal byť opomenutý, sú hodiny.

Hodiny

V dnešnej dobe nehrajú hodiny úlohu len praktickú, ale najmä čo sa týka dizajnu a dekóru interiéru. Neslúžia výhradne na meranie času, ale sú často prehliadkou moderného a originálneho dizajnu. Nástenné hodiny sa dnes vyrábajú v rôznych tvaroch, prevedeniach a výrobcovia sa doslova predbiehajú v širokých ponukách mnohých tvarov, veľkostí a materiálového prevedenia. Vybrať si môžete hodiny z plastu, dreva, skla alebo dokonca z recyklovaného materiálu. Je tak ľahké si zvoliť typ hodín, ktorý sa svojím prevedením a vzhľadom bude vhodný do interiéru.

Nástenné hodiny

Veľká časť nástenných hodín je tvorená hodinami klasickými, ktoré majú kruhový tvar s typickým ciferníkom, tvorený ručičkami a arabskými číslicami po obvode. Tento typ hodín má stále svoje miesto medzi interiérovými doplnkami a často je ich možné vidieť nielen v školách, na stenách chodieb, kancelárií a pod.

autor: George Nelsonautor: George Nelson

Moderné hodiny

Stále častejšie ľudia, pre dotvorenie modernej podoby interiéru domu alebo bytu, vyhľadávajú štýlové a trendy, dizajnové nástenné hodiny. Tie sa často vďaka svojmu nezabudnuteľnému a originálnemu prevedeniu stávajú stredobodom pozornosti. Atypické hodiny sa môžu stať dominantou pokojného až nudného interiéru. Originálne kúsky, hravé až extravagantné typy môžete mať vo svojom byte aj vy.

autor: FredericusMagnusautor: FredericusMagnus

Veľkosť hodín

V neposlednom rade si vyberajte také hodiny, aby boli naozaj vidieť. Veľkosť hrá pri ich výbere nemalú úlohu. Na slovenskom a zahraničnom trhu je dnes nepreberné množstvo rôznych tvarov a veľkostí, stačí si len vybrať. Hodiny by mali byť vidieť a to najmä z praktického hľadiska. Predsa nechcete pri každom zisťovaní času odbiehať do miestnosti, kde sú hodiny umiestnené. Viditeľné a praktické miesto, ktoré je najviac obývané je na prvom mieste.

Funkčnosť a praktickosť

V poslednej dobe sú obľúbené aj hodiny, ktoré sú tvorené stredovou časťou s ručičkami a číslicami, avšak sú postavené samostatne a možno ich rozmiestniť okolo stredu v ľubovoľnom rozložení. Týmto spôsobom je možné dosiahnuť neobmedzených tvarov, veľkostí a dizajnov hodín. Sú praktické? Možno vám umožnia vyniknúť vo vašej kreativite, ale čo si budeme hovoriť, nie je nad klasiku.

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS