1/7
Kuchyňa z bambusu nie je rozprávka!

Kuchyňa z bambusu nie je rozprávka!

1. července 2015 v 00.00 , Bytové doplnky , Byty , Design , Domy , Kreslá a sedacie súpravy , Kuchyne , Nábytok , Stoly a stolíky , Záhradný nábytok

Sponzorované odkazy

Dnešné trendy smerujú k ochrane životného prostredia a k eko životnému štýlu. Preto sa stále častejšie dáva aj v bytovom dizajne prednosť prírodným materiálom. Tie sú vhodné aj do kuchyne. Kúpte si napríklad bambusové skrinky!

Výhody bambusu

Bambus má svoj pôvod v trópoch juhovýchodnej Ázie. Tam tvorí na brehoch riek a v mokradiach hustý porast. Bambusové skrinky sú modernou a ekologickou voľbou pre každú kuchyňu. Taktiež sú považované v súčasnosti za veľmi IN a štýlové. Ich kúzlo tkvie v šetrnosti k životnému prostrediu, pretože táto travina rastie a obnovuje sa veľmi rýchlo (oproti stromom, ktoré rastú veľmi dlho), len asi 5 rokov. Navyše zdroje bambusu sú celkom ľahko dostupné a za predpokladu, že sa zber vykonáva správne, de facto nekonečné.

Bambus = ľahký, stabilný, trvanlivý materiál

Bambus sa pýši nízkou hmotnosťou, a preto sa s bambusovými výrobkami jednoducho a dobre manipuluje. Všetky produkty z neho sú trvanlivé a stabilné, čo je práve u kuchynských skriniek veľmi podstatné. Bambus sa jednoducho a dobre udržuje a vyzerá naozaj štýlovo. Je to veľmi všestranný materiál, vyniká svojou odolnosťou aj tvrdosťou. Vďaka týmto kladom je vhodný k širokému využitiu vo všetkých klimatických podmienkach – a to ako v exteriéri, tak aj v interiéri.

Bambus vládne svetom!

Bambus sa skutočne používa čoraz viac na výrobu mnohých vecí našej potreby aj na krásne dizajnové doplnky. Na trhu nájdete bambusové skrinky, celé skrine a ich výplne, police a poličky, regály a stojany, rolety a žalúzia, rohože a predložky, podlahoviny. Mimo týchto úžitkových vecí môžete svoj domov ozdobiť tiež bambusovými dekoratívnymi predmetmi. Vzhľad bambusových skriniek ide ruka v ruke so súčasnými štýlmi, dizajnom, a svojím prírodným vzhľadom a zemitými odtieňmi najrôznejších hnedých, šedých a zelenkavých, pôsobí veľmi elegantne. Ale nemusí sa zostať len pri týchto farebných nuánsoch, bambus sa dá veľmi dobre upravovať, impregnovať a vytvárať s ním aj netradičné odtiene a farebné ladenie.

Surego / Flickr.comSurego / Flickr.com

Ako vyberať?

Samotná farba a granulácia každého bambusu je špecifická a dá sa upraviť pri finálnom spracovaní, môže preto byť od výrobcu k výrobcovi odlišná. Odporúčame pri výbere poobzerať sa po viac dodávateľoch alebo výrobkoch a vybrať si skutočne farbu, ktorá je ideálna pre vašu kuchyňu. Vďaka procesu nauhličovania je bambus odolný proti poškrabaniu a ryhám, ktoré nie sú ani tak ako na dreve viditeľné.

Pozor na spojivá a laky

Ak chcete, aby vaše skrinky boli bez toxických látok, je dobré zistiť si, či výrobca nevyužíva toxické materiály – lepidlá, laky, impregnáciu. Ďalej odporúčame zistiť pôvod bambusu, keďže nie každý je správne a vhodne pestovaný, zozbieraný a spracovávaný. Preto je bambus z niektorých oblastí menej trvanlivý ako z iných destinácií.

Kontrola je na mieste

Ak chcete si byť istí, že je bambus naozaj dobrý, vyberajte si solídne firmu, u ktorej máte istú spätnej kontroly a toho, že dostávate produkt, ktorý je kvalitný a naozaj sa ťaží aj spracováva správne.

Úvodný obrázok: Bamboo/Flickr.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS