6/10
Greenpan a Candela zaručia ekológiu aj pri vyprážaní v kuchyni

Greenpan a Candela zaručia ekológiu aj pri vyprážaní v kuchyni

6. října 2015 v 07.00 , Kuchyne , Riad

Sponzorované odkazy

Značne skloňované slovo po celom svete – ekológia, sa teraz dostáva aj do našich kuchýň. Skvalitniť svoj ​​život a aktívne sa zapojiť do ochrany životného prostredia môžete aj vy sami. A to priamo vo svojej kuchyni. Ako? Používaním toho správneho kuchynského riadu.

Panvice od Greenpan

Jedným z výborných kúskov riadu sú ekologické panvice belgickej spoločnosti Greenpan. Tá sa zasadzuje o šetrné varenie už od svojho vzniku – od roku 2007. Firma GreenPan vyrába svoj „zelený riad“ pod značkou GreenPanTM.

Povrch panvíc sa pýši radom vynikajúcich vlastností

  • neuvoľňujú ani pri zahriatí nad 260°C žiadne toxické výpary
  • povrch panvíc Thermolontm je nepriľnavý
  • povrch Thermolontm je odolný teplotám až 450°C
  • vďaka vysokej tepelnej odolnosti má každá panvica dlhú životnosť
  • má veľmi ľahkú údržbu
  • guľaté dno a ergonomická rukoväť zaručuje komfortnú prácu s panvicou
  • už pri výrobe panvíc vďaka eko technológiám sa uvoľňuje do atmosféry o 60% menej CO2

Firma vyrába panvice GreenPanTM v dvoch radoch – Kyoto a Štokholm.

GreenPan panvica radu KyotoGreenPan panvica radu Kyoto

GreenPan panvica radu Kyoto

Táto panvica je plochejšia a plytšia s priemermi 24, 28 alebo 32 cm. Patentovaný povrch THERMOLON ™ s príjemným dizajnom Kyoto panvicu predurčuje na všetky typy varných dosiek a tiež je vhodná do trúby. Cenová relácia sa pohybuje od 40 € až do 70 € podľa priemeru a veľkosti panvice.

GreenPan panvica radu ŠtokholmGreenPan panvica radu Štokholm

GreenPan panvica radu Štokholm

Panvica pomenovaná podľa nórskeho mesta je trochu hlbšia a vyššia, a tiež je tu na výber z troch rôznych priemerov – 24 cm za 50 €, 28 cm za 61 € a 32 cm za 82 €. Jej rukoväť je z anodizovaného hliníka.

Greenpan wok panvica ŠtokholmGreenpan wok panvica Štokholm

Greenpan wok panvica Štokholm

Wok nádoba je pôvodným nápadom z Číny, kde bola univerzálnou varnou nádobou pri pre varení vo vode, dusení, a vyprážaní s miešaním. Ako forma wok panvica sa tvarom aj využitím preniesla aj do Európy a potom aj k nám. Wok je najviac charakteristická svojím tvarom, ktorým je zaoblené dno. Wok panvica GreenPan Stockholm je vyrobená z antikoru a rukoväť má z anodizovaného hliníka. Celá panvica s priemerom 30 cm je za 72 €.

multifunkčné Valira panvicu Candela zo Španielskamultifunkčné Valira panvicu Candela zo Španielska

Revolučné varenie s panvicou Candela

Ekologická a úsporná multifunkčná Valira panvica Candela zo Španielska, je doslova revolúciou vo varení. Spája varnú platničku, wok panvicu a parný hrniec. Je vhodná na variabilné varenie aj niekoľkých jedál naraz. Možno na nej dusiť pod pokrievkou, ohrievať na rošte, opekať a piecť na kvalitnom povrchu Matrix bez oleja. Je vhodná na všetky typy varných dosiek aj do trúby. Má vysokú vodivosť a nahrieva sa veľmi efektívne s maximálnou rýchlosťou.

panva Candela je Vella ľahkápanva Candela je Vella ľahká

Panvica Candela je ľahká, snímateľnú mriežku na grilovanie a opekanie, snímateľné sú aj silikónové úchytky, a k vybaveniu patrí aj špachtľa a podberák pre ľahkú manipuláciu so spracovávanými surovinami. Candela je vyrobená z hliníka s trojitou povrchovou vrstvou Matrix pre rovnomerné prehriatie.

Panvica je prekvapivo plochou mierne naklonenáPanvica je prekvapivo plochou mierne naklonená

Panvica je prekvapivo plochou mierne naklonená, čo umožňuje stekanie šťavy do prednej časti, kde je nižšia teplota, tam sa zachytí a nedochádza tak k jej prepaľovaniu. Jej vonkajšie rozmery 40 × 36 cm jej umožňujú ľahkú skladnosť a manipuláciu. S panvíc Candela máte zaručené zdravé stravovanie, rýchlu a efektívnu prípravu pri využití minimálnej energie a priestoru. K dispozícii je za cenu 129 €.

Zdroj foto: Green-pan.com; Cookingtreasu­res.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS