14/10
New design, alebo čo je nové v kuchyni?

New design, alebo čo je nové v kuchyni?

14. října 2015 v 07.00 , Design , Kuchyne , Riad

Sponzorované odkazy

Čas ani vývoj sa nezastaví. Neobíde žiadnu oblasť. Ani medzi náradím a náčiním pre kuchyňu nezostal stáť. Neustále sa objavujú nové a nové kúsky, všetky v originálnom a ešte originálnejšom kabáte a prevedení.

Uhlíkový filter s ventilátorom v rukoväti eliminuje dym aj pachy z woku.Uhlíkový filter s ventilátorom v rukoväti eliminuje dym aj pachy z woku.

Novinka medzi wokmi

Keď sa povie wok, každý vie, o čo ide. Je to špeciálne tvarovaná panvica na prípravu predovšetkým ázijských pokrmov. Na nej restované jedlo chutí skvele. Jediným problémom woku je nadmiera vzniknutého dymu. A tak aj napriek kvalitnému digestoru, mnohokrát zostáva v kuchyni pach, ktorý tam nepatrí. Nová panvica wok na to vyzrela! Eliminuje všetko pomocou uhlíkového filtra s ventilátorom v rukoväti. Pri jeho zapnutí sa všetko nepríjemné absorbuje a okolie je aj pri restovaní bez dymu a pachov!

Buzbox bol ocenený bodom Good Design Award.Buzbox bol ocenený bodom Good Design Award.

Buzbox na ľad

Bodík z Good Design Award má na konte firma Buzbox a dizajnéri z Raaya Design so svojím výrobníkom ľadu. Hit, ktorý stojí 11 € sa stal hitom nielen cenovým, ale aj praktickým. Buzbox je miskou z kvalitnej umelohmotnej zmesi, ktorá má tvar štvorca s vrchnákom, v ktorom sú umiestnené priehradky/mriežky. Je to výrobník ľadu „naopak“. Klasické výrobníky ľadu -vaničky, majú mriežky na dne nádobiek a pri vybratí ľadových kúskov je nutné nie príliš príjemné uvoľňovanie kociek z vaničiek. U Buzboxu je to naopak – mriežka je umiestnená vo vrchnáku, a v tom je ten vtip. Do zásobníka nalejete vodu, priklopíte vrchnákom, pričom tak zabránite aj preberaniu pachov z okolitých zmrazených surovín. Po vybratí Buzboxu z mrazničky postačí nechať ho pár sekúnd pod prúdom vlažnej vody, potom otvoriť a kocky sú na svete! Dizajn Buzboxu je navyše riešený tak, že je ho možné stohovať na seba. A veľmi ľahko sa čistí.

Mažiar s vrchnákom má dvojité využitie – pre väčší aj menši objem surovín.Mažiar s vrchnákom má dvojité využitie – pre väčší aj menši objem surovín.

Trendový mažiar

Mažiar sa po práve vracia do vybavenia našich kuchýň. Čerstvo drvené bylinky a korenie v jedle sú neopakovateľné a dodajú pokrmom jedinečnú chuť aj vôňu. Klasické mažiare pozostávajú z misky s paličkou a v súčasnosti sú k dostať v mnohých dizajnoch. Tento má ešte vrchnák a nie hocijaký! Vrchnák je možné využiť rovnako ako hlbokú príjemnú zaoblenú misku mažiara – na trenie a drvenie menšieho množstva ingrediencií. Mažiar je vyrobený z non-absorbčného glazovaného porcelánu a je vhodný na umývanie aj do umývačky. A kto má túto príma vecičku na svedomí? Dizajnér Morph pre firmu Joseph Joseph.

Pokrievku možno oprieť o Pokrievku možno oprieť o „delfínka“ zo silikónu.

Inteligentná pokrievka

Tento hrniec vyzerá ako obyčajný, ale nie je to len tak obyčajný hrniec. Má netradičnú a praktickú pokrievku s opierkou na položenie pokrievky na pracovnú plochu. To keď chceme obsah v hrnci zamiešať alebo skontrolovať. Opierka má tvar tela delfína, a je z tepelne odolného silikónu. Tak pokrievka nepáli ani pri uchopení bez utierky či chňapky. Skutočne inteligentná, funkčná a praktická pomôcka z dielne dizajnéra Sangyoon Kim.

Zdroj foto: Yankoodesign.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS