27/10
Vaša nová sedačka si zaslúži príkladnú starostlivosť!

Vaša nová sedačka si zaslúži príkladnú starostlivosť!

27. října 2015 v 00.30 , Obývacie izby

Pri výbere sedacej súpravy si dávate záležať na jej vzhľade. Viete ale, ako sa k nej potom správať, aby vám vydržala dlho pekná? Vďaka našim radám a tipom budete mať z novej sedačky radosť veľmi dlho.

Starostlivosť začína výberom správneho miesta

Umiestnenie sedačky si musíte poriadne premyslieť. Predovšetkým v malých obývacích priestoroch to niekedy môže byť priamo nadľudská úloha. Sedací nábytok by totiž nemal byť príliš blízko radiátora a zároveň by na neho nemali dopadať ani priame slnečné lúče. Sedačku teda postavte minimálne 20 centimetrov od radiátora a uistite sa, že na ňu nebude svietiť slnko.

Aj vysoká kvalita má svoje limity

To, že ste investovali do kvalitného sedacieho nábytku, ešte neznamená, že si s ním môžete robiť, čo chcete. Napríklad toľko obľúbené sedenie na opierkach na ruky sedačkám nerobí dobre. Aj keď napríklad kožené sedacie súpravy pôsobia naozaj pevne, ich konštrukcia na to nie je uspôsobená. Okrem toho sa snažte všetky miesta vašej sedacej súpravy využívať rovnomerne, aby vám po krátkej dobe nevznikli nepekné vysedené miesta.

Pravidelná starostlivosť predĺži život poťahu

Už ste niekedy použili na vašu sedačku impregnáciu? Mali by ste to urobiť ešte pred tým, než si na ňu prvýkrát sadnete. Impregnačná vrstva sedačku ochráni pred drobnými nečistotami a vďaka nej vám aj prípadné škvrny pôjdu oveľa lepšie dole. Dokonca aj toľko zákerné slnko farbe vášho čalúnenia toľko neublíži, pretože narazí na impregnáciu. Ochranná vrstva by sa mala nanášať raz do roka, ale vysávať by ste mali sedačku každý týždeň. Vďaka tomu predchádzate tvorbe nevzhľadných chumáčov a samozrejme aj usadzovaniu nečistôt.

Čistiace prostriedky by mal schváliť výrobca

Škvrna nielen od kávy či vína sa vďaka našej vlastnej nešikovnosti môže prihodiť celkom ľahko. Ak teda nechcete, aby vám prípadné fľaky robili vrásky na čele, môžete si rovno kúpiť umývateľnú sedačku. Na vyčistenie takejto textílie vám väčšinou postačí obyčajná voda a hubka. Ak zatiaľ umývateľnú sedaciu súpravu nemáte, rozhodne pri výskyte škvrny nepoužívajte hneď riedidlá alebo univerzálne čistiace prostriedky. Radšej si pred akoukoľvek akciou najskôr prečítajte odporúčanie od samotného výrobcu. Nájdete tam názvy čistiacich prostriedkov, ktoré sú pre daný tip látky najvhodnejšie.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS