11/2
Drevené podlahy sú jednotkou na trhu. Do popredia sa predierajú aj podlahy vinylové a laminátové

Drevené podlahy sú jednotkou na trhu. Do popredia sa predierajú aj podlahy vinylové a laminátové

11. února 2016 v 09.45 , Byty , Domy

V minulosti interiéru dominovali koberce a linoleá. No, trendy vo svete bývania sa výrazne mení a nevzhľadné koberce nahradili drevené, vinylové a laminátové podlahy. Hoci je zaznamenaný zvýšený dopyt predovšetkým po drevených parketách, do popredia sa pomaly predierajú vinylové a laminátové alternatívy. V nasledujúcich riadkoch vám výhody jednotlivých materiálov špecifikujeme bližšie.

Kráľom v segmente podlahových krytín je drevo, ktoré si získava v rodinných domoch popredné postavenie. Drevené podlahy sa vyznačujú ekologickosťou. Vytvárajú v miestnostiach príjemnú a neopakovateľnú klímu. Symbolizujú luxus a výnimočnosť. Hoci sú obstarávacie náklady vyššie v porovnaní s ostatnými druhmi podlahovín, investícia sa oplatí. Drevené podlahy poslúžia niekoľko generácií, ak dostanú správnu starostlivosť.

Odolné vinylové podlahy

Veľkej popularite sa v posledných rokoch tešia atraktívne vinylové podlahy, ktoré sú charakteristické vysokou odolnosťou. Perfektne imitujú drevo, kameň a dlažbu. Nachádzajú uplatnenie v obytných domoch a komerčných priestoroch. Vinylové podlahy sú v porovnaní s parketami výrazne lacnejším riešením.

Estetické laminátové podlahy

A môžete zakotviť u laminátových podláh, ktoré sa pýši vysokou estetickou hodnotou a odolnosťou. Nadchne vás atraktívna cena. Moderné laminátové podlahy sa skladajú zo zmesi materiálov – z dreva a syntetických živíc. Podlahy sú ekologicky nezávadné a imitujú prírodné materiály.

Ak zháňate spoločnosť, ktorá má vo svojom produktovom portfóliu jednu z vyššie uvedených možností, môžete osloviť FLOOR EXPERTS SLOVAKIA. Ponúka exkluzívne parkety, kvalitné laminátové podlahy a vinylové podlahy s dlhou životnosťou. Môžete si vybrať z pestrej škály dekorov a prevedení. Na svoje si príde aj náročná klientela.

zdroj foto: floor-experts.sk

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS