14/10
Ako vybrať digestor?

Ako vybrať digestor?

14. října 2016 v 12.00 , Domáce spotrebiče

Sponzorované odkazy

Rúra je alfou a omegou každej kuchyne, keďže bez nej by ste boli značne obmedzení. Pripravovať by bolo možné len pokrmy na platni a vaše deti by sa mafín ani vianočného pečiva nedočkali. Avšak aj taká príprava chutných pokrmov má svoje úskalia, lebo práve vďaka používaniu rúry sa môžete stretávať s radom pachov, ktoré z bytu nie a nie zmiznúť. Zažili ste niekedy vyprážané rezne a hovädzie na cesnaku, ktoré sa domom „tiahlo“ dlhé týždne? Potom neriskujte opakujúcu sa situáciu a zaobstarajte si kvalitný kuchynský digestor.

Nepodceňujte dôležitosť digestora

Kúpa digestora nie je pre mnoho ľudí príliš dôležitá, ba naopak ju považujú za veľmi nepodstatnú súčasť kuchyne a rúry. Avšak práve digestor vám uľahčí celé varenie a následne bytie v kuchyni a v celom byte. Tento šikovný pomocník do seba počas varenia a pečenia natiahne všetky pachy, ale aj vlhkosť, dym a iné súčasti varenia, s ktorými sa po príprave pokrmov doma už stretávať nechcete. Voľba digestora je preto veľmi dôležitá a mali by ste si vybrať taký, ktorý bude sedieť ako kuchyni, tak vám.

Komínový digestor

Prvou možnosťou je takzvaný komínový digestor, ktorý je čím ďalej obľúbenejší a vyskytuje sa prakticky vo všetkých obchodoch a eshopoch s domácimi spotrebičmi. Komínový digestor má veľmi intenzívny sací výkon, čiže vás zbaví nepríjemných pachov a sprievodných javov už počas samotného varenia, a to aj v prípade, keď napríklad flambujete palacinky. Zvoliť ho však nemôžete napríklad do menšej garzónky, ale ideálne do domu, kde je možné umiestniť odsávanie do komína. Komínový digestor je tiež dobrou voľbou pre väčšie a priestranné kuchyne.

Autor: VERY.CO.UKAutor: VERY.CO.UK

Ostrovný digestor

Ďalej sa ponúka veľmi vzhľadný a moderný ostrovný digestor, ktorý je tiež dostupný, praktický a zoženiete ho za výhodnejšie ceny, než predchádzajúci komínový digestor, čo iste poteší všetky sporivé tipy. Ako už samotný názov hovorí, tento digestor je ideálny do kuchyne s ostrovčekom, kde je rovnako umiestnený plynový alebo elektrický sporák a varná doska. Ostrovný digestor má vysoký sací výkon a svojím jemným vzhľadom sa do modernej a jednoduchej kuchyne dobre hodí.

Výsuvný digestor

Ak vlastníte menšiu kuchyňu, potom je ideálnym variantom tento výsuvný digestor, ktorý šetrí priestor. Tým, že ho vysuniete prakticky vždy, keď ho potrebujete, neprekáža napríklad v čase chystania potravín, kedy nevyužívate sporák ani rúru. Výsuvný digestor je jemný, malý a má menší sací výkon ako komínový a ostrovný digestor. Zohnať ho však môžete v mnohých variantoch, ktoré budú v kuchyni vhodné.

Podstavný digestor

Podobným variantom je tiež podstavný digestor hodiaci sa aj do malých kuchýň. Síce má menší sací výkon a nemôžete ho ľubovoľne zasunúť, ale jeho nesmiernou výhodou je možnosť umiestnenia napríklad z boku alebo voľne nad sporák.

Autor: VERY.CO.UKAutor: VERY.CO.UK

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS