5/1
Poznáte retro s dušou?

Poznáte retro s dušou?

5. ledna 2017 v 10.30 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design , Hodiny , Kreslá a sedacie súpravy , Nábytok , Riad , Sklo , Stoličky , Stoly a stolíky , Svietidlá

Sponzorované odkazy

Máte radi retro? Ak áno, určite vám srdiečko zaplesá nad počinom dvoch priateľov z detstva, ktorí sa vrhli na obchodovanie. A nie len tak hocijaké!

Encyklopédia hovorí, že retro je kultúrne zastaraný štýl a móda, ktorý sa od tej doby vrátil. A viete, že pojem retro pochádza z latinskej predpony retro, čo v preklade značí späť, či v minulosti? V súčasnosti pojem retro znamená často aj niečo nadčasové, alebo aj klasické.

kovová deliaca stenakovová deliaca stena

To, o čom tu hovorím je naozaj retro s dušou. Tak by sa totiž dali nazvať kúsky produkované dvoma pánmi, ktorých sídlo a showroom je v centre Prahy. Avšak nebuďte smutní! Ich eshop veľmi dobre funguje! Bol prvým krokom v podnikaní, bol malý eshop na ktorom dvaja priatelia začínali a svoje kúsky s láskou ich ladili v garáži, na povale, alebo v pivnici.

hodiny Kienzlehodiny Kienzle

A teraz Praha získala ďalší čarovný kút – showroom Nanovo. Geniálny a majiteľmi milovaný obchod s retro nábytkom a doplnkami. Nanovo – obchod rovnako pomenovaný ako je ich e-shop. Je ukážkou koníčka, ktorý sa pretavil do podnikania a vznikla tak snaha o obnovenie zabudnutej slávy kvalitného československého dizajnu z druhej polovice 20. storočia (1950–1980).

kovová vázakovová váza

Na českom trhu sa pohybuje Nanovo od roku 2011 a v roku 2015 vyhrali Czech Grand Design – Obchod roka 2015. Jiří Mrázek a Adam Karásek sa zaoberajú renováciou a predajom originálneho československého dizajnu z druhej polovice 20. storočia. Renovujú nábytok na zákazku a spolupracujú s interiérovými dizajnérmi.

čalúnená stoličkačalúnená stolička

Ale nesústreďujú sa iba na nábytok a drobné nábytkové doplnky, v pozornosti majú aj bytové doplnky, dekorácie, hodiny – nástenné, stojacie aj náramkové, tiež lampy a svietidlá, vrátane tých priemyselných, tiež koberce, vešiaky, porcelán a objekty.

Čo na ne hovoríte?

Zdroj foto: Nanovo.cz

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS