22/1
Colorterapia do bytu? Kúpte si veselé svetlá!

Colorterapia do bytu? Kúpte si veselé svetlá!

22. ledna 2017 v 04.30 , Byty , Design , Domy , Svietidlá

Sponzorované odkazy

V týchto zimných a pochmúrnych dňoch všetkým veľmi chýba slniečko. A tak je dôležité kompenzovať jeho nedostatok nejako inak.

Napríklad farbami a svetlami. A to sa dá pekne a štýlovo prepojiť. A vytvoriť si takú domácu colorterapiu. To je dnes už známa metóda, pri ktorej sa využívajú farby na liečbu. Je vedecky dokázané, že určité farby majú špecifický účinok na organizmus človeka. A dostatok svetla tiež.

Posvieťte si na to!

Je preto veľmi dôležité (obzvlášť v tomto zimnom čase), kedy sa skoro stmieva a prirodzeného sveta, teda slniečka je poskromne, si doma výdatne svietiť. Voliť možno stropné základné osvetlenie, ale aj najrôznejšie náladové a príjemne farebné svetlá. A na dobrú náladu a pohodu myslel aj návrhár Boris Klimek, ktorý v spolupráci s českou firmou BROKIS vytvoril farebnú a veselú kolekciu svietidiel Memory.

Balónikové veselé

Ich svietidlá evokujúce nafukovacie balóniky, sú ručne fúkané v českej sklárni v Janštejn, a sú dostať tak v nástennom ako aj v stropnom variante, v toľkých možných farebných prevedeniach, ktoré Vás len napadnú.

Memory sú spomienky

Kolekcia Memory (spomienky) prebúdza predstavivosť a tak nejako vás vráti do sveta bezstarostného detstva. Ilúzia reálnych nafukovacích balónikov je dokonalá, vrátane visiaceho lanka, ktoré slúži na rozsvecovanie a zhasínanie svetla. Je to jednoduché a krásne prepojenie svetla, radosti a detstva.

K dispozícii sú jednotlivé kúsky s priemerom 400 mm a výškou 443 mm, až po celé súpravy „balónikov“, ktoré umožňujú nakombinovať niekoľko farebných tienidiel podľa Vašej potreby a predstavy. Cena sa pohybuje od 159 € s DPH vyššie.

Boris Klimek

Slovenský a český dizajnér Boris Klimek, absolvoval zlínsku katedru dizajnu Vysokej školy umeleckopriemy­selnej v Prahe. Navrhuje funkčné, osobité a hravé produkty, ktoré podnecujú ľudské emócie a fantáziu. Dnes pôsobí v Prahe, kde sa venuje produktovému a interiérovému dizajnu.

BROKIS

je česká značka, ktorú založila skupina vizionárov výroby osvetľovacej techniky. Skúsenosti spoločnosti s výrobou vysoko kvalitného skla pomocou návrhárov z celého sveta dali vznik rade ručne vyrobených lámp, ktoré sú dôkazom toho, že krásny dizajn musí ísť ruka v ruke s kvalitou. BROKIS tvoria dizajnové interiérové svietidlá, moderné funkčné svietidlá, dekoratívne predmety a unikátne tvorivé riešenia osvetlenia interiéru.

Zdroj foto: DesignBuy

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS