7/3
Tajomstvo jarnej výzdoby

Tajomstvo jarnej výzdoby

7. března 2017 v 07.45 , Bytové doplnky , Design

Sponzorované odkazy

Príroda sa pomaly ale isto prebúdza a po dlhej zime nám opäť vlieva do žíl elán. Tou najväčšou oslavou jari je nepochybne pre mnohých Veľká noc. Spojené s tradíciami, medzi ktoré patrí aj zdobenie našich príbytkov jarnými motívmi. Inšpirujte sa s nami!

Tento rok frčia hlavne pestrofarebné, ale aj moderné pastelové farby. Aj na Veľkú noc. A k nim neodmysliteľne patria tradičné symboly ako sú

  • kuriatka
  • zajace
  • korbáč
  • a maľované kraslice

Pre Slovensko sú kraslice typické a ich zdobenie je považované takmer za umenie. Dnes ich prácnu prípravu možno pojať rýdzo moderne a nahradiť ich netypickými kraslicami – keramickými, drevenými, alebo ešte lepšie sklenenými.

Takým krehkým a krásnym dekoratívnym doplnkom môžu byť kúsky z novej veľkonočnej kolekcie značky Glassor. Tá vychádza z klasických farieb jari – žltej, zelenej, červenej alebo modrej, pričom motív dekóru je inšpirovaný ako klasické zdobenie kvietkov, tak modernými technikami, tzv. rozpíjaniu sa farieb do seba.

Ak ste priaznivci modernejších farieb, oslovia vás ozdoby v odtieňoch tyrkysovej a fialovej v kombinácii so zlatou, čiernou a bielou, ktoré zaujmú svojim nevšedným vzhľadom. Ozdobiť si domov pomocou veľkonočných ozdôb nie je nijako zložité. Vôbec najjednoduchším spôsobom je narezať pár vetvičiek, umiestniť ich do vázy a ozdobiť ju sklenenými vajíčkami.

Správny jarný nádych dodajú interiéru vetvy vŕby, inak nazývané baburiatka alebo zlatý dážď. Naaranžovaním do vázy z nich v podstate môžete vytvoriť veľkonočný strom – fantázii sa medze nekladú. Okrem ozdôb do vázy možno tiež vytvoriť veľkonočný veniec. U neho sa namiesto ihličia využíva lyko, kvety alebo škrupiny od vajíčok. Efekt tiež urobí kvetináč s trávou, do ktorého poukladáte pestrofarebné vajíčka.

Glassor sro je česká firma, ktorá sa zaoberá dizajnom, technológiou výroby, výrobou, predajom a exportom sklenených vianočných ozdôb. Firma bola založená v roku 2001, ale svojou činnosťou a druhom výroby nadväzuje na dlhoročnú tradíciu fúkaných a ručne maľovaných sklenených vianočných ozdôb, ktorá siaha až do 19. storočia. Firma sa zaoberá nielen samotnou výrobou vianočných ozdôb, ale vytvára na každý rok nové tematické kolekcie, ktoré dopĺňajú trendy v interiérovom dizajne. Exportuje do celého sveta, najväčšími odberateľmi sú Nemecko a Spojené štáty, kde spoločnosť otvorila aj svoju vlastnú pobočku.

Zdroj foto: Glassor

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS