28/3
Ako na štýlové osvetlenie? Škandinávsky!

Ako na štýlové osvetlenie? Škandinávsky!

28. března 2017 v 00.00 , Bytové doplnky , Byty , Design , Domy , Svietidlá

Sponzorované odkazy

Jarné upratovanie domu či bytu obnáša gruntovanie celého priestoru, ale často aj čiastkové rekonštrukcie. To nemusí byť zase až také nákladné. Niekedy postačia na zveľadenie a zmene interiéru iné bytové textílie – prikrývka, koberček, záves, záclona, prestieranie, alebo nové bytové doplnky.

Veľmi dobre pôsobí zmena osvetlenia. Nový dizajn, farby a typy svietidiel dajú priestoru nový náboj. Vo dne ako dizajnový doplnok a večer po rozsvietení ešte znásobí efekt samotným svetlom. Jedným z vďačných možností, ktoré sa znesú veľmi dobre s mnohými štýlmi interiéru, je škandinávsky typ svetiel.

Škandinávska svetelná elegancia u vás doma

Áno, a to doslova. Škandinávsky štýl sa vyznačuje jemnými neutrálnymi tónmi, čistými líniami, prírodnými materiálmi, zdržanlivými farbami. Je to moderný a triezvy, jednoduchý dizajn, ponúkajúci vyvážený pomer medzi estetickou a funkčnosťou.

Tento severský štýl interiéry milujú. Tie, ktoré sú s ním zariadené, majú istú ľahkosť, vzdušnosť a často aj otvorenosť priestoru. A nepôsobí vôbec stroho, skôr naopak vnáša miestam punc harmónie, domáckosti a príjemnej atmosféry. A keďže práve škandinávsky štýl kladie veľký dôraz na zmysel správneho osvetlenia a jeho štýl, nie je od veci to využiť.

svietidlo Arcosvietidlo Arco

Arco a Arco Grande

Neprehliadnuteľná dvojka Arco a Arco Grande pozostáva z tenkých drevených rebier. Sú vyrobené z dreva jaseňa. Evokujú štýlovú klietku pre žiarovku, ale po večernom rozsvietení vás očaria obrazcami na stene a strope, vytvorené vďaka ich konštrukcii. Stropné svietidlo Arco o priemere 55 cm a výškou 46 cm za cenu 276 €. Arco Grande má v priemere 40 cm, na výšku 60 cm a kúpite ho za 276 €.

svietidlo Frutasvietidlo Fruta

Fruta

Je ako veľká a žiarivým svetlom zaliata hruška. Táto stropná lampa z jaseňového dreva a preglejky, vyzerá krehko, ale je stabilná a pevná. A tiež vytvorí krásnu tieňohru, keď je rozsvietená. Frutu dostanete za 184 €, pričom jej priemer je 31 cm a má na výšku 45 cm.

osvetlenie Tamborosvetlenie Tambor

Tambor

Trochu ako bubienok vyzerá stropné aj nástenné svietidlo s názvom Tambor. Vyrobené je z kombinácie mliečneho skla a masívneho jaseňového dreva. Po rozsvietení ponúka tlmené, nevtieravé a náladové svetlo. Tambor je vysoký 13 cm, má priemer 45 cm a jeho cena je 165 €.

Alembre Wood je flexibilný kúsokAlembre Wood je flexibilný kúsok

Alambre Wood

Vzdušné a krásne svietidlo, pozostávajúce z dvoch svetiel. Alambre Wood vám urobí radosť a parádu všade tam, kde si potrebujete poriadne posvietiť. Dá sa totiž rôzne posúvať a premiestňovať, a to všetko podľa aktuálnej potreby vždy tam, kde ho potrebujete. Tienidlá sú vyrobené z dreva jaseňa, majú priemer 19 cm a sú vysoké 16 cm s káblom dlhým 5 metrov a s obstarávacou cenou 332 €.

štýlová lampa Medusaštýlová lampa Medusa

Medusa a Medusa Grande

Elegantné a neprehliadnuteľné kúsky evokujúce morské príšerky medúzy. Medusa a Medusa Grande budem krásnym bytovým skvostom k pohodlnému kreslu, či k stolu. Ale vynímať sa môže kdekoľvek inde. Na oboch lampách je použité jaseňové drevo v kombinácii s bielym textilným tienidlom, ktoré má pri malej lampe priemer 40 cm a pri veľkej 60 cm. Cena 65 cm vysokej Medúzy je 180 € a Medusu Grande s výškou 168 cm si môžete zaobstarať za 276 €.

Vybrali ste si?

Zdroj foto: Claro

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS