2/11
Sivá eminencia u vás doma: sivá farba domovu pristane

Sivá eminencia u vás doma: sivá farba domovu pristane

2. listopadu 2017 v 00.00 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design , Kreslá a sedacie súpravy , Kuchyne , Nábytok , Obývacie izby , Predsieň , Príbory , Riad , Sklo , Spálne , Stoličky , Stoly a stolíky , Svietidlá

Sponzorované odkazy

Farby v interiéri sú stále riešené dookola. Niekedy sa práve sťahujete a chcete mať svoj domov útulný, inokedy vás už existujúca farebnosť omrzela. Potom skúste sivú farbu, ktorá bude takou sivou eminenciou vášho interiéru.

Sivá farba je neutrálny odtieň, ktorý lahodí a rozumie si s mnohými ďalšími farbami. Spolu s nimi dokáže vytvoriť útulnú domácu a harmonickú atmosféru a ladenie príbytku. Sivá farba je adekvátna pozadím pre farebnejšie a pestrejšie ladené prvky a dekorácie v interiéri.

Neprávom zanedbávaná

A viete, že je sivá dosť neprávom zabudnutým odtieňom interiéru? Málokoho napadne si ju prvoplánovo dať na stenu, čo je veľká škoda. Vie totiž byť zaujímavou sivou eminenciou a z vášho domova urobiť štýlový interiér.

Uni odtieň

Pritom sivý odtieň patrí k veľmi univerzálnej vnútornej farbe, ktorá vznikla premiešaním farieb čiernej a bielej. Vedľa nej, a na jej pozadí krásne a efektne dá vyniknúť akejkoľvek ďalšej farbe u vás doma, ktorú si tam pridáte.

Sivý odtieň dodáva miestnostiam na akejsi stabilite, pokoja a udomácneniu. Vo feng shui je to farba kovu, teda farba, ktorá sa akoby uzatvára do seba. Čo sedí. Posedenie a odpočinok v miestnosti so sivou farbou je perfektným relaxom a odbúravačom stresu.

A s akými farbami, prvkami a dekoráciami možno sivú kombinovať?

  • v spojení s ďalšími neutrálnymi farbami (odtiene bielej, béžovej, smotanovej, sivohnedej, striebornej, hnedej, tmavo hnedej) z interiéru urobíte dobrú relaxačnú zónu
  • úžasne vyznie svetlo a tmavo sivá kombinácia – steny svetlejšie, doplnky, či nejaký nábytok tmavší
  • parádne sivá funguje s červenou, ružovou a svetlo žltou
  • sivou farbou v miestnosti je možné stlmiť ďalšie ostrejšie a výrazné farby, ako je sýto zelená, či sýto modrá
  • sivá farba si rozumie s doplnkami a dekoráciami z kovu a kovovými prvkami v interiéri (kovové osvetlenie, nôžky komody, lampa, podnosy, vázy, sošky, misy, závesné dekorácie)
  • útulne urobíte kombináciou sivej s textilnými prvkami, ako celočalúnený gauč, priadzový kusový koberec, početné vankúše a vankúšiky, taburetky, závesy
  • tiež je efektným doplnkom a pozadím pre vzory zo spomínaných farieb, ideálnych prúžkov, károvaných, či veľkých kvetov, alebo dekór lístia jej veľmi pristane

Skrátka nebojte sa experimentovať a vytvoriť si svoj vlastný štýl, kde bude mať sivá farba svoje miesto, je sivou eminenciou, ktorá váš domov nikdy nesklame.

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS