5/12
Vianoce sú za dverami: Tipy na darčeky i vianočné dekorácie

Vianoce sú za dverami: Tipy na darčeky i vianočné dekorácie

5. prosince 2017 v 00.00 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design , Kuchyne , Obývacie izby , Riad

Sponzorované odkazy

Vianoce sa pomaly blížia, ticho prešľapujú za dverami a je najvyšší čas začať s prípravami na toto čarovné obdobie.

Okrem vianočného upratovania, výzdoby bytu, domu a záhrady, je dôležitý slávnostne prestretý stôl. A naň ku slávnostne prestretej štedrovečernej večeri patria aj drobnosti a doplnky. Inšpirovať sa môžete kúskami z vianočnej kolekcie trefne pomenovanej Tradícia, návrhárky Zuzany Osaka. Tá týmito maličkosťami obohatila kolekciu nesúci odkaz, ktorý sa u nás odovzdával po stáročia z generácie na generáciu.

Medzi tieto krásne drobnosti patria

  • ľanové obrúsky
  • utierky s paličkovanou čipkou
  • vrecúška na orechy, bylinky či sušené ovocie

Všetko pospolu potom vykúzli útulnú atmosféru tradičných slovenských Vianoc, alebo poslúžia ako nevšedné darčeky pre rodinu, priateľov a blízkych pod stromček. Inšpirujte sa!

Ľanová utierka s paličkovanou čipkou

Utierku zdobí krásna paličkovaná čipka, vďaka ktorej je utierka nielen praktická, ale aj ozdobou interiéru a veľmi pekným vianočným darčekom. Utierka štandardných rozmerov má pútko na zavesenie, je dobre savá a mäkká. Ľan je krásny svojou prírodnosťou a jednoduchosťou, vďaka ktorej vyniká tkaná štruktúra. Dostanete ju v rôznych farbách za 10 €.

Obrúsok s paličkovanou čipkou

Pekne prestretému stolu lichotia aj látkové obrúsky s krásnou paličkovanou čipkou, ktoré môžete ozdobne naaranžovať a doladiť tak celkovú náladu. Tento výrobok je kompletný, vrátane všetkých komponentov, výrobkom slovenských tradičných manufaktúr. Dostanete ju v rôznych farbách za 5 €.

Utierka s autorskými motívmi a paličkovanou čipkou

Utierku zdobí krásna paličkovaná čipka, vďaka ktorej je utierka nielen praktická, ale aj ozdobou interiéru a veľmi pekným darčekom. Utierka štandardných rozmerov má pútko na zavesenie, je dobre savá a mäkká. Plátno zdobené autorskými ilustráciami, zachytávajúcimi folklórne dianie na moravskom Slovácku, je českou verziou obľúbených romantických vzorov toile. Jej cena je 10 €.

Veľké vrecúško: Na bylinky, oriešky, sušené ovocie

Vo vašom živote môže zaujať veľa miest tak v domove, v taškách, alebo v kufri na cestách. Niekoľko vrecúšok v kufri krásne roztriedi ponožky, bielizeň a pre bábätká i väčšie deti, sú skvelé na rôzne hračky, plienky či náhradné oblečenie. Do malých vrecúšok môžete dať napríklad levanduľu, alebo mydlo. Do veľkých bylinné čaje, ako je lipa, medovka či divozel, alebo v ňom uchovávať peceň chleba. Je úplne báječným „obalom“ na darček. Dostanete ho v mnohých prevedeniach za 6 €.

Všetky kúsky a mnohé ďalšie nájdete na Tradice.org .

Zdroj foto: Tradícia

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS