25/5
Pomocníci do kuchyne, z nich budú "paf" aj vaše deti

Pomocníci do kuchyne, z nich budú "paf" aj vaše deti

25. května 2018 v 00.00 , Bytové doplnky , Design , Kuchyne

Sponzorované odkazy

Blíži sa koniec školského roka a s ním aj letné prázdniny, kedy väčšina rodín chce tráviť čo najviac času pohromade. Zabaviť však deti na dlhšiu dobu nejakou zmysluplnou činnosťou môže byť niekedy pekná fuška. Čo tak skúsiť stráviť trochu času spoločne v kuchyni? Je to praktické a môže to byť ohromná zábava.

Ak neviete ako na to, prinášame vám tipy na pomocníkov, ktoré budú baviť nielen vás, ale aj vaše ratolesti. Usporiadajte tak party v letnom štýle spoločne s vynikajúcimi nanukmi, alebo s vlastnoručne vyrobenou cukrovou vatou!

Aj na rozlúčku so školou

Než naplno odštartujú prázdniny, je zvykom sa v škole pri odovzdávaní vysvedčení s triednym učiteľom, či učiteľkou rozlúčiť nejakým malým darčekom. Nemusíte vsádzať len na kyticu, deti pokojne môžu spoločne s vami niečo pekné upiecť, napríklad perníky v tvare srdiečka, ktoré sa dajú zavesiť na šálku, alebo sušienky s obrázkami – stačí si zaobstarať špeciálne formičky, alebo drevené pečiatky.

Keksy aj medovníčky

Také parádne srdiečka možno vyrobiť z mnohých receptov na rôzne krehké, piškótové, sušienkové, alebo perníkové cestá. Postačí len deťom pomôcť s cestom, a oni si poradia za vášho dozoru dosť dobre aj samy. Baviť ich bude najviac asi vykrajovanie, kladenie na plech, čakanie na upečenie a potom aj zdobenie. To môžu pojať po svojom a plne podľa vlastnej fantázie. Využiť možno rôzne druhy posýpok od korálok a guľôčok cez krémové zdobenie.

Radosť im urobí aj vlastné upečenie sušienok cookies, ktoré za prispenia drevených pečiatok krásne dozdobia rôznymi motívmi – srdiečkami, štvorlístkom, alebo smajlíkom. A keď potom vložia deti hotové cukrovinky do peknej škatuľky a previažeme ju ozdobnou stužkou – voli lá a krásny darček je na svete.

Tiež celoročné úsilie v škole je dôležité poriadne osláviť. Pokiaľ ale ešte neviete, aká sladkosť by urobila radosť vášmu dieťaťu, skúste niečo nové a nevšedné.

Cukrová vata ako z púte

Predstavte si, že si ju dnes môžete pripraviť aj sami doma, a to ľahko a rýchlo. Vďaka domácemu prístroju na cukrovú vatu bude každá oslava, či narodeniny, alebo posedenie v kruhu známych bude nezabudnuteľné. Všetko, čo potrebujete je už len klasický, alebo farebný cukor kryštál, drevená tyčka a výroba sladkej dobroty môže začať. Žiadne leto sa samozrejme nezaobíde bez zmrzliny a ani na tú domácu pomocníci nezabúdajú. Dostanete kúpiť formu na zmrzlinu, vďaka ktorej ju ľahko vyrobíte doma. A ako na zmrzlinu? Formičky stačí naplniť obľúbeným ovocným pyré a uložiť do mrazničky. To je všetko. Po vyprázdnení ich ľahko umyjete v umývačke.

A ešte si môžete vybrať

  • zdravú zmrzlinovú variantu plnú ovocia priamo zo záhradky
  • alebo trochu nezdravú smotanovú zmrzlinu
  • a ak medzi vašich favoritov patria zmrzliny v chrumkavom kornútku, skúsiť môžete formy na kornútky v nerezovom prevedení

Vďaka nim pripravíte bez problémov kornútky na zmrzlinu z grilážového aj lístkového cesta.

Keď vonku prší

Nie všetky letné dni sú vždy príjemne slnečné, a tak sa môžete v daždivých a nevľúdnych dňoch venovať pečeniu. Pomôžu vám silikónové formy v tvare medvedíkov, smajlíkov, či báboviek. S nimi budete majstri na výrobu chutných snackov z piškótového, či muffinového cesta. A ak budete chcieť deti zapojiť do tvorenia, viac sa pohrajú napríklad pri príprave cake pops, ktoré môžu sami namáčať v čokoláde a zdobiť najrôznejšími posýpkami či trblietkami.

Všetkých pomocníkov nájdete na www.SvetCukraru.cz

Zdroj foto: Svetcukraru.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS