4/6
Domáca kuchyňa so všetkým? Vyskúšajte pomocníkov našich babičiek!

Domáca kuchyňa so všetkým? Vyskúšajte pomocníkov našich babičiek!

4. června 2018 v 00.00 , Design , Kuchyne , Riad

Sponzorované odkazy

Domáce cestoviny, džem, kompót či šťava, to je dobrota. A čo sa ovocia týka, je práve čas na ich spracovanie. Čo využívate na uľahčenie výroby takýchto dobrôt? Viete, že vašimi pomocníkmi nemusia byť len super elektrické novinky poslednej doby? Môžu nimi byť aj rýdzo klasické a poctivé ručné nástroje.

Tie sa budú hodiť nielen tam, kde nemáte zásuvku – napríklad na chalupe, alebo doma na záhrade, ale aj v kuchyni, keď nechcete robiť príliš hluk, alebo jednoducho radi využívate staré dobré nástroje. Navyše také extra kuchynské kúsky môžete využiť ako parádnu funkčnú dekoráciu, z ktorej vaša kuchyňa získa osobitý ráz.

Čo všetko môžete využiť?

Mechanický mlynček

Vylisovať si ovocnú šťavu na raňajky, alebo vytvoriť základ na výrobu ovocného džemu nebolo vďaka mechanickému mlynčeku nikdy jednoduchšie. Ten totiž vie dostať sladkú tekutinu zo všetkých druhov ovocia a v prípade, že ste vyznávači ultra zdravého životného štýlu, tak aj z obilných tráv, či klíčkov.

Z mäkších druhov ovocia potom pripravíte lahodné ovocné pyré plné vlákniny, ktoré si potom môžete dať zamraziť a získať zdravú ovocnú zmrzlinu. Pomalé lisovanie je navyše veľmi šetrné – nedochádza k oxidácii a všetky vitamíny sú tak plne zachované.

A tak si doma môžete vyrobiť nielen ovocné šťavy, ale vďaka ručnému lisu na olej Piteba tiež olivový, ľanový, či kokosový olej, alebo sezamovú pastu a arašidové maslo.

Strojček na domáce rezance

Stále viac ľudí dnes vyhľadáva potraviny, ktoré pochádzajú priamo od farmárov a sú rýdzo z domácich zdrojov. To sa týka aj vajec. A čo si z takých čerstvých vajec pripraviť? Samozrejme nie sú vhodné len na pečenie, ale napríklad aj v k príprave pravých domácich rezancov, alebo cestovín.

K tomu postačí strojček na domáce rezance, ktorý dokáže vyrobiť tenké cesto na rezance, alebo pláty na lasagne alebo cannelloni. Strojček je celokovový, takže je možné ho ľahko zostaviť a tiež rozložiť a umyť. Pripravené cestoviny potom môžete doladiť napríklad s nostalgiou detských rokov, mletým makom, alebo sladkou posýpkou z orechov.

Luskáčik a mlynček na strúhanku a orechy

S orechmi každej gazdinke pomôže luskáčik na orechy, vďaka ktorému a tiež mlynčeku na strúhanku a orechy možno vytvoriť aj skvelé plnky na koláče a do štrúdli. Alebo si nalúskajte oriešky na zdobenie zmrzliny a pohárov z ovocia, alebo ich potom nasekajte, alebo nameľte do obľúbených výživných smoothie.

Mramorový mažiar

A ak si chcete dopriať cestoviny napríklad s bylinkovým pestom, využite mažiar (nielen mramorový je skvelou voľbou), ktorý dokáže rozomlieť čerstvo natrhané bylinky, rôzne korenie, ale tiež napríklad vanilku, alebo vytvoriť cesnakovú pastu. Môžete ho tak použiť ako pri sladkom i slanom varení a pečení, pretože neprenáša pachy a je ľahko umývateľný. Súčasne je akýkoľvek mažiar skvelým dekoratívnym doplnkom ktorý je vhodný do každej kuchyne.

Máte tiež doma také poklady? Ak nie, nezúfajte, k dispozícii sú aj v mnohých marketoch, početných online obchodoch a napríklad na Svetcukraru.cz týchto pomocníkov zoženiete za dobrú cenu vždy.

Zdroj foto: SvetCukraru.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS