21/9
Ako na domáce jesenné ladenie?

Ako na domáce jesenné ladenie?

21. září 2018 v 00.00 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design

Sponzorované odkazy

Jeseň je tu v plnej sile a leto za nami. Ale nebuďte smutný! Aj jeseň má svoj pôvab. A keď si do toho vyladíte aj svoje bývanie, bude vám príjemne, a ešte budete cool.

O farbe roka sme sa už v magazíne Homemag.cz zmienili. Avšak veľa ľudí zabúda, že jej vláda trvá celý rok, teda aj na jeseň. K nej sa vždy každoročne pridávajú ďalšie farby, ktoré by mali dominovať v módnom svete, bývanie nevynímajúc.

tomuto bývaniu dominuje tyrkysová stena doplnená akcentami smotanovej, sivej a hnedej na doplnkoch a nábytkutomuto bývaniu dominuje tyrkysová stena doplnená akcentami smotanovej, sivej a hnedej na doplnkoch a nábytku

Aká je teda tohtoročná farebná škála?

  • kráľovnou je ultra violet
  • v kontraste s ňou je veľmi jemná staroružová a sivo ružová
  • svetlo a stredne modrá
  • tyrkysovo modrá
  • tmavo červená a bordó
  • biela a smotanová
  • svetlo a stredne zelená
  • béžová a béžovo sivá
  • jemne svetlo fialová a svetlo hnedá
príjemne pohodová hnedozelená variácia so smotanovými akcentami je coolpríjemne pohodová hnedozelená variácia so smotanovými akcentami je cool

Farby roka sa po celý rok premietajú do všetkého a mimo nezostáva ani bývanie a jeho jesenné ladenie. A tak všetky tieto odtiene môžete tento rok zapojiť do jesenného ladenia vášho príbytku.

Ako na to?

Nemusíte hneď robiť radikálnu rekonštrukciu a kupovať nový nábytok. Niekedy stačí pár drobností v podobe textílií a dekorácií, prípadne koberčeka a doplnkov.

Ideálne je voliť jednu hlavnú a maximálne dve až tri doplnkové, alebo štyri farby dopĺňať rovnovážne. Ale fantázii sa medze nekladú a niekto možno pojme škálu tohtoročných farieb ako celok a využije ju celú. Potom bude váš domov príjemne a veselo pestrým domáckym farebným mišmašom.

elegantná sivo smotanová variácia s akcentami hnedejelegantná sivo smotanová variácia s akcentami hnedej

Sila jesene

Jeseň je synonymom návratu k sebe, zaspávaním prírody a zvieracieho sveta, potrebné k regenerácii a obnove, ktorá po zime vypukne v plnej sile zase na jar. A tak by mala vyzerať aj vaša jesenná domáca pohoda – jemná, harmonická, útulná, a hlavne podľa vášho vkusu a poňatia.

zaujímavá a vďaka kobercu veselá sivomodrá variácia s tmavo červenouzaujímavá a vďaka kobercu veselá sivomodrá variácia s tmavo červenou

A čo materiál?

Tohtoročná jeseň praje jednoduchej jednofarebnosti, aj pestrým vzorom a etno typom zdobenia, ktoré sú spojené s určitými druhmi materiálov – vlna, priadza, ľan, bavlna. Vlnu v jednofarebnej forme je potom vidieť hlavne vo veľkých plastických vzoroch (veľké vrkoče, veľké oká, veľké rebrovanie).

Príjemné sú na textíliách ozdoby ako brmbolce, strapce, čipka v spojení s neobvyklým materiálom, ražné reťaze. Dekorácie sa nesú v mene prírodných materiálov ako je prútie, drevo, priadza, sisal, hlina, keramika, ale aj sklo a kovy – predovšetkým meď a mosadz.

príjemná kuchyňa ladená do sivo smotanovej s hnedoupríjemná kuchyňa ladená do sivo smotanovej s hnedou

Úvodné foto: smotanovo zelená variácia s akcentami sivej

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS