18/12
Snívate o chytrej domácnosti? Vďaka týmto gadgetom si ju môžete ľahko vytvoriť

Snívate o chytrej domácnosti? Vďaka týmto gadgetom si ju môžete ľahko vytvoriť

18. prosince 2018 v 11.15 , Bytové doplnky , Byty , Domáce spotrebiče , Domy , Obývacie izby , Svietidlá

Sponzorované odkazy

Žijeme v dobe plnej moderných technológií, ktoré nás obklopujú takmer na každom rohu. Poďme sa teda spoločne pozrieť na zariadenia, ktoré nám dokážu spríjemniť každodenný život!

1) Hlasový asistent

Google Home, Autor: NDB PhotosGoogle Home, Autor: NDB Photos

Domáci hlasoví asistenti sú pre chytrú domácnosť takmer nenahraditeľní. Môžete vďaka nim ovládať osvetlenie, vykurovanie, alebo sa ich napríklad opýtať, či si máte vziať na cestu do práce dáždnik a aké sú najnovšie správy zo sveta. Najväčším problémom je dnes u domácich asistentov asi to, že zatiaľ nevedia po slovensky, čo by sa však malo napríklad u asistentov od Googlu čoskoro zmeniť.

2) Múdra bezpečnostná kamera

Nest cam, Autor: Review GigantNest cam, Autor: Review Gigant

Kto by nechcel svoj dom, alebo byt zabezpečiť proti zlodejom, či vandalom, že? Práve s touto problematikou si bravúrne poradia chytré bezpečnostné kamery. Niektoré z nich majú napríklad zabudovanú sirénu, vďaka ktorej upozornia okolie a vystrašia potencionálnych votrelcov, zatiaľ čo iné nás vedia na podozrivé aktivity okolo našich domovov upozorniť notifikáciou v telefóne a následne nám sprostredkovať priamy prenos z miesta.

3) Chytrý termostat

Quby Smart Thermostat, Autor: LindaInpijnQuby Smart Thermostat, Autor: LindaInpijn

Jedná sa o veľmi užitočné zariadenie, ktoré umožňuje sledovať teplotu u vás doma pomocou smartphonu, alebo iného chytrého zariadenia a prispôsobiť tak na diaľku klimatizáciu, či vykurovanie aktuálnym potrebám. V dlhodobom meradle Vám chytré termostaty pomôžu tiež ušetriť pár eur, pretože vedia analyzovať vaše výdavky za energiu.

4) Chytré osvetlenie

Lifx Smart Bulb, Autor: Guillermo FernandesLifx Smart Bulb, Autor: Guillermo Fernandes

Aby sme sa cítili vo svojom domove čo najpohodlnejšie, je dôležité zvoliť správne osvetlenie. A tým je dnes práve chytré osvetlenie, pretože ho môžete pohodlne ovládať zo smartphonu, alebo pomocou hlasových asistentov a nastaviť si veľa rôznych režimov, ktoré osvetlenie prispôsobia napríklad dennej dobe, alebo vašej aktuálnej nálade. Bonusom je, že chytré žiarovky či led pásky je možné zakúpiť v RGBW prevedení, takže si môžete v interiéri krásne pohrať s farbami.

5) Chytrý zámok

Nuki Smart Lock, Autor: Nuki Smart LockNuki Smart Lock, Autor: Nuki Smart Lock

Chytré zámky sú naozaj vychytanou záležitosťou. Dajú sa odomknúť pomocou telefónu, PINu alebo odtlačku prsta, umožnia vám na diaľku udeliť prístup do vašej domácnosti rodine, alebo priateľom a po vašom odchode z domova dokážu automaticky zamknúť dvere, takže už sa nikdy nebudete musieť strachovať o byt, či dom kvôli svojej zábudlivosti.

6) Chytrý detektor dymu

Nest Protect, Autor: Patricia AdamNest Protect, Autor: Patricia Adam

Klasické detektory predbehnú vo všetkých ohľadoch. Ak šikovný dymový detektor zaznamená dym, zašle vám do telefónu oznámenia a pokiaľ práve nebudete k dispozícii, mal by namiesto vás dokázať privolať hasičov.

.

7) Múdra zásuvka

Z-Wave Greenwave, Autor: TBWABustedZ-Wave Greenwave, Autor: TBWABusted

Chytré zásuvky sú jednoduchým spôsobom, ako urobiť z klasických spotrebičov chytré. Vďaka technológii Bluetooth môžete na telefóne určovať, ktoré zásuvky budú privádzať prúd, a tak jednoducho na diaľku zapínať, alebo vypínať akýkoľvek spotrebič vo svojej domácnosti.

Záver

Čo bolo predtým len sci-fi snom sa dnes pomaly stáva realitou. Chytré gadgety nám uľahčujú život a stávajú sa čoraz dostupnejšími. Prečo si teda tiež nedopriať benefity tohto pokroku?

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS