15/1
Tento rok nám bude vládnuť koralová

Tento rok nám bude vládnuť koralová

15. ledna 2019 v 00.00 , Bytové doplnky , Bytový textil , Design , Kreslá a sedacie súpravy , Kuchyne , Nábytok , Riad , Sklo , Spálne , Stoličky , Stoly a stolíky , Svietidlá

Sponzorované odkazy

Už 20 rokov Panton Color Institute udáva farebnosť každému roku. Im vybraná Pantone 's Color of the Year dáva punc rozhodovania o vývoji a nákupu produktov v mnohých priemyselných odvetviach, vrátane módy, bytového zariadenia a priemyselného dizajnu, ako aj výrobkov, obalov a grafického dizajnu.

Proces výberu farby roka vyžaduje dôkladnú úvahu a analýzu trendov. Aby každý rok dospeli odborníci v Inštitúte farieb Pantone k správnej farbe, berú do úvahy všetko okolo nás – farebné vplyvy zábavného priemyslu, filmu, cestovanie, umeleckých zbierok, sveta módy, všetky oblasti dizajnu, obľúbené turistické destinácie, rovnako ako nové životné štýly a v neposlednom rade aj životné prostredie.

Pantone 16–1546 Living Coral

Tento rok nás bude sprevádzať farba označená Pantone 16–1546 Living Coral. Je jemná a vibrujúca, obklopuje nás svojim pastelovým teplom tak, aby poskytovala komfort a krásu v našom neustále sa meniacom prostredí.

Korálová v našom bývaní

Pantone 16–1546 Living Coral je farba, ktorá má vyjadrovať náladu vyjadrenú hravo, jemne aj nápadito v dekoráciách, stenách a tapetách, kobercoch, bytových textíliách, útulných prikrývkach a sviežich čalúneniach. Farba, ktorá vytvára váš domov ako vrelý, harmonický a živý organizmus, v ktorom to ľudsky, a pritom jemne žije.

Je to veľmi pekná, jemná a jasná farba s pozitívnym nábojom, ktorý šíri všade tam, kam ju zakomponujete. Evokácia so svetom pod morom (svetom koralov) a svetom vzduchu a neba (zore), nie je náhodná. Má tak upokojujúci a lahodiaci aspekt, ktorým vaše bývanie získa povzbudenie aj jemnú a podmanivú krásu prírody.

Tak sa odviažte, a skúste túto novú farbu pre rok 2019 zaradiť do svojho interiéru. A neľakajte sa, nemusíte hneď riešiť radikálnu rekonštrukciu! Niekedy stačí naozaj málo – tu nejaký koralový vankúšik, váza, či svietnik a tam zase prestieranie, misa, kanvica, koberček či obliečky v spálni. Hrajte sa a skúste korálovú pridať do svojho domova!

Pantone Color Institute

Pantone Color Institute je obchodná divízia spoločnosti Pantone, ktorá vyzdvihuje najlepšie sezónne farby, predpovedá globálne trendy farieb a radí firmám o farbe pre vizuálnu identitu výrobkov a značiek. Prostredníctvom sezónnych prognóz trendov, farebné psychológie a konzultácie s farbami, partneri Pantone Color Institute spolupracujú s globálnymi značkami, aby využili silu, psychológiu a emócie farieb vo svojej stratégii návrhu.

Zdroj foto: Pixabay.com, Pantone.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS