2/12
Lofty - stále populárnejšie riešenie bývania

Lofty - stále populárnejšie riešenie bývania

2. prosince 2013 v 06.30 , Byty , Design

Sponzorované odkazy

V dnešnom článku sa budeme zaoberať moderným spôsobom bývania, ktorý sa začína rozmáhať v zahraničí, avšak aj u nás sa tento typ bytu stáva obľúbeným. Dali sme si za úlohu ukázať vám niekoľko typov, ako sa dá efektívne a moderne bývať a hlavne, čo tento typ bytov vôbec znamená.

Niečo málo sme už načali, niektorí z vás už iste tušia, že sa budeme baviť o loftoch, ktoré sú populárne predovšetkým za veľkou vodou, a rad svetových dizajnérov sa zaoberá návrhom takéhoto bytu, pretože sú jednoduché a presne zodpovedajú modernému poňatiu architektúry.

Jednoduchosť, ľahká údržba a efektívnosť – to všetko môžu lofty ponúknuť, nehľadiac na to, že tento typ bytu býva často spájaný s menej finančne náročným spôsobom bývania.

TriBeCa Loft – oa-ny.comTriBeCa Loft – oa-ny.com

Čo je to loft?

Prezradíme si teda, o čo sa vlastne jedná. Slovom loft môžeme označiť prakticky dva typy bytov, jednak môže ísť o podkrovné byty, ktoré sú jednoducho umiestnené na najvyššom poschodí budovy a druhý význam slova loft je spájaný s bytom, ktorý je prakticky jedna miestnosť a nachádza sa v ňom minimum priečok.

Veľmi často sú tieto dva prvky spájané, takže môžeme povedať, že loft je v podstate podkrovný byt s čo najmenším množstvom priečok. Obvykle sa nachádza v interiéri rad prvkov, ktoré pripomínajú, že ste už na poslednom poschodí – stĺpy či skosený strop.

Philippe HardenPhilippe Harden's Tiny Loft – betterlivingthroughdesign.com

Žiadni susedia, štýlovosť

Lofty môžu poskytovať veľa výhod, ako prvú samozrejme považujeme štýlovosť, pretože hneď ako si chcete zaobstarať loft, je vám pravdepodobne jasné, že váš byt bude vyzerať skvele aj bez akéhokoľvek nábytku. Avšak treba povedať, že správne navrhnúť interiér loftu nie je práve jednoduchá úloha, takže sa na ňom často podieľajú bytoví návrhári.

Ako už sme tiež hovorili, občas bývajú podkrovné byty lacnejšie vďaka svojmu stavu alebo práve umiestneniu. Mnoho ľudí ktorí bývajú v loftoch svoj ​​byt kúpili v dezolátnom stave a postupne z neho vytvorili príjemné miesto pre život. V neposlednom rade sa musíme zmieniť o tom, že nad vami ani vo vedľajšom byte nie sú žiadni susedia, takže máte relatívne súkromie.

Pripravili sme si pre vás pár ukážok na inšpiráciu. Nájdete pod textom.

Fernlund & Logan Loft – loftlifemag.comFernlund & Logan Loft – loftlifemag.comBilly MorrissetteBilly Morrissette's SoHo loft – betterlivingthroughdesign.com

Úvodné foto: Dwell.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS