4/8
Ako zariadiť izbu pre školáka?

Ako zariadiť izbu pre školáka?

4. srpna 2019 v 00.00 , Design , Nábytok , Stoličky , Stoly a stolíky

Sponzorované odkazy

Jeden školský rok je za nami, ale druhý sa pomaličky prepletá cez prázdninové dni a či chceme, alebo nechceme blíži sa. Je to čas, kedy je možnosť sa zamerať na ďalšie vybavenie vášho rastúceho školáka.

Nielen rodičia budúcich prváčikov, ale aj rodičia tých existujúcich by teraz mali premýšľať, ako deťom či dieťaťu prispôsobiť ich izbičku či kút tak, aby im vyhovoval vekovo a zariadením pre štúdium a učenie sa. Vhodne vybavená izbička, alebo kút je totiž základom úspechu a dobrej chuti do učenia a bádania nad tajomstvom školských osnov a ich látok. V priestore, ktorý je dobre a optimálne dieťaťu, alebo teenagerovi prispôsobený, sa lepšie študuje, robia úlohy a trávi čas prípravou na ďalší školský deň.

Detská izba, alebo kút ktorý pre deti predškolské dovtedy predstavoval kráľovstvo na hranie, sa musí pre prváčikov rapídne zmeniť, a pre tie staršie deti prispôsobiť ich veku a školským či študijným povinnostiam. Ideálna je izba, alebo kút, kde budú mať dostatok priestoru aj na učenie, aj leňošenie, či návštevy kamarátov. Pri zariaďovaní izby pre školáka je lepšie od začiatku všetko dôkladne premyslieť hlavne z praktického hľadiska. Deti totiž rýchlo rastú, ale mení sa vekom aj ich vkus, a každá prestavba je potom finančne nákladná.

Pracovný stôl je základom

Vyberajte ho dobre a s veľkým uvážením, pretože každá zmena chce financie. Tipom dneška je tzv. rastúci detský stôl, ktorý porastie s vašou ratolesťou. Ten, ktorý ponúka Sconto pod názvom Mariana je biely, s červeným či modrým lemovaním po okrajoch (pre dievčatko či chlapca) a svojim farebným poňatím sa hodí do všetkých detských izbičiek a izieb, alebo kútov k akémukoľvek ďalšiemu nábytku.

Je vybavený zásuvkou, polohovateľnou pracovnou doskou a nastaviteľnými nohami. Je perfektným riešením pre zdravý vývoj chrbta. Výklopná časť dosky stola umožňuje kresliť bez ohýbania. Kovová podnož s kľučkou pre ručné nastavenie výšky stola je možná od 56 do 80 cm. Zásuvka na dokumenty veľkosti A4 poskytuje drobný krytý úložný priestor. Na bočnej strane je aj praktický vešiak na školský batoh. Stôl má na šírku 119 cm, vysoký je 56 cm a na hĺbku má 59 cm. Materiál dosky stola je laminované drevo, nohy sú kovové, rovnako ako podstavec. Bežná cena 400 € je v Sconte znížená na 320 €.

Ku stolu patria stoličky

K stolu neodmysliteľne patria vhodné stoličky. Tie výškovo nastaviteľné budú ideálne. Kancelárske stoličky dostanete v širokom spektre ponuky, takže si podľa preferencií vyberiete určite pre vášho žiačika aj vy. Ako solídny základ sa nám javí taká kancelárska stolička, u ktorej je možné regulovať výšku, niekedy aj výšku opierky a má hojdací či statický systém. Moderná otočná a výškovo nastaviteľná stolička.

Fresh má opierky a materiálom je kombinácia textilného poťahu na sedáku a 100% polyester so sieťovinou v chrbtovej a opierkovej časti. Stabilitu udržiava plastový kríž s plynovým piestom k nastaveniu výšky a hojdania. Nosnosť stoličky je do 100 kg. Fresh dostanete v niekoľkých a príjemných farebných variáciách (sivá s čiernou, čierna so zelenou, čierna s oranžovou, čierna s ružovou), ktorých výberom doladíte štýl kúta, alebo izbičky. Upravená cena Scotno je 64 € z bežných 84 €.

Svetlo je dôležité

Na písací stôl a k stoličke je do tretice podstatné aj svetlo. Stolových lampičiek je dnes naozaj kvantum, a na výber máte ako veľa materiálov, prevedení, typu svietenia, tak aj dizajnu a farieb. Vyberte podľa svojich a detských referencií, kvalitnú a farebne aj štýlom vhodnú stolovú, alebo kancelársku lampu.

posteľ Angelposteľ Angel

Kvalitná posteľ

Kvalitná posteľ a matrac vydrží dieťaťu mnoho rokov, napríklad až do dospelosti. Preto na nej nešetrite a oboje vyberte naozaj pevné, a pritom vhodné k ostatnému nábytku. Napríklad posteľ Lilo za 360 € z pôvodných 474 € s rámom a praktickými úložnými priestormi na lôžkoviny dostanete v mnohých dekoroch. Alebo posteľ Angel za 188 € z pôvodných 244 € je variabilná s výsuvným lôžkom pre kamaráta.

Ďalšie vybavenie

K posteli patria kvalitné matrace a obliečky. Štýlové a krásne dostanete v mnohých obchodoch, a napríklad v Sconto ich nájdete desiatky. V izbe školáka by nemali chýbať ani poličky, regály a skrinky so zásuvkami a skriňa na oblečenie. Napríklad regál Karo za 32 €, alebo nástenný regál Nora za 48 €, alebo police Parvati za 40 €, alebo skriňa Lilo za 340 €. A tiež niečo do relaxačného kútika na posedenie, alebo váľanie sa. Veľmi obľúbené sú sedacie vaky, alebo kresielka. Náš tip je detské relaxačné kresielko Willy za 30 € s textilným čalúnením.

Na ďalšie vybavenie sa pozrite na Sconto.cz , kde si určite vyberiete.

Zdroj foto: Sconto

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS