28/1
Inteligentné sklo v interiéri

Inteligentné sklo v interiéri

28. ledna 2020 v 00.00 , Design , Nábytok , Sklo

Sponzorované odkazy

Inteligentná práčka, chladnička, vysávač, to sú už bežné artefakty súčasného bývania. Poznáte ale inteligentné sklo, ktoré možno vyžiť v príbytku variabilne?

Sklo v interiéri samozrejme dlho poznáme, je súčasťou bytových dekorácií, jedálenských súprav, dverí a predelenia priestoru. Zo skla možno urobiť ako zaujímavú dekoráciu, tak aj originálny efekt alebo praktické riešenie. Dvere môžu byť posuvné a plne sklenené, alebo len so sklenenou výplňou, sklenené doplnky a dekorácie vytvárajú v interiéri náladu a dodávajú bývaniu jedinečný štýl.

Sklenená stena

Avšak sklenená stena ako deliaci prvok miestnosti umožňuje, aby svetlo presvitalo do obidvoch oddelených častí miestností. Je tak praktickým a funkčným deliacim prvkom. Tiež presklené steny s výhľadom von umožňujú interiér zväčšiť a ponúknuť obyvateľom nebývalý zážitok a výhľady do okolia. Čo však robiť, keď potrebujete súkromie. Tieniaca technika je niekedy dosť nákladná a ťažko udržiavateľná. Inokedy ju nemožno do interiéru inštalovať.

A čo takto využitie inteligentného skla ako deliacej priečky, alebo ako sklá do presklených stien s výhľadom von?

Keď sa povie inteligentné sklo

Inteligentné sklo je novinkou na slovenskom trhu. Je to špeciálne vyvinutý film, ktorý sa jednoduchým spôsobom lepí na sklenené povrchy a pomocou elektrického prúdu mení svoj vzhľad z nepriehľadného a ľadovo matného na číre priehľadné.

Môžete tak mať priestor otvorený a viditeľný zo všetkých strán, ale potom aj uzavretý a pripravený na pokoj, o samote a v intimite. Inteligentné sklo totiž obsahuje elektricky riadenú fóliu, ktorá v prípade potreby urobí sklo absolútne nepriehľadným.

Túto najnovšiu špičkovú technológiu možno ovládať jedným jednoduchým diaľkovým spínačom. Sklo má tzv. zatmievací efekt, a je to de facto vrstvené sklo so špeciálnou fóliou. Stlačením tlačidla sa mení z číreho na matné a nepriehľadné vďaka tekutým kryštálom.

Použitie je vhodné pre všetky priestory v interiéri a exteriéri. Revolučný produkt môže nájsť svoje využitie alternatívne a flexibilne v mnohých interiéroch. A vytvorenie súkromia nie je jedinou výhodou tejto fólie, pretože pri oboch režimoch (on i off) môže slúžiť ako projekčná plocha s využitím prednej aj zadnej strany projekcie. Vďaka tejto unikátnej vlastnosti ju môžete využívať aj na premietanie a to smerom do interiéru, ale aj na ulicu.

Otvorene aj uzavreto zároveň

Otvorené priestory, kde je funkčnosť niekoľkonásobná (jedáleň a obývacia izba, obývačka a kuchyňa, spálňa a kúpeľňa, atď. Sú veľmi moderné a žiadané. Dodávajú interiéru na vzdušnosti a možno tak dostať do interiéru viac svetla.

Avšak každý občas zatúži po súkromí a niekedy si to aj samotná situácia vyžaduje. So sklenenou priečkou, ktorú možno zmeniť na matnú a nepriehľadnú, môže byť vaše bývanie, práca aj fungovanie v príbytku nerušené, a upracete tak jednoducho aj neporiadok – cez matné sklo ho v ďalších častiach interiéru jednoducho neuvidíte.

Inteligentné sklo môže pôsobiť ako štít medzi kuchyňou a jedálňou, obývačkou a spálňou, kúpeľňou a tmavou predsieňou, a to ako svetelný prvok, alebo naopak prvok súkromia.

Tak sa vyhnete záclonám, závesom alebo žalúziám a roletám, ktoré môžu nielen narušovať atmosféru a vzhľad miestnosti, ale pôsobiť alergikom a astmatikom aj ťažkosti.

Zdroj foto: Pixabay.com, Pinterest.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS