28/5
Spálne podľa Feng šuej

Spálne podľa Feng šuej

28. května 2015 v 00.00 , Bytový textil , Spálne

Sponzorované odkazy

Máte pocit, že spálňa je dobrá len na spanie? Ale nie je práve spánok jednou z najdôležitejších aktivít k tomu, aby ste sa cítili fajn? Kvalitný spánok udržuje dobré zdravie a životnú pohodu, preto je nevyhnutné ju správne vybaviť. Aká je ideálna spálňa podľa východného učenia feng šuej?

Posteľ je kľúčová

Spálňa bez postele skrátka nie je spálňa. Ide o najdôležitejší kus nábytku, ktorý musí byť podľa feng šuej v miestnosti správne umiestnený. Zásad pre umiestnenie je hneď niekoľko. Najdôležitejšia z nich je, že ak si si ľahnete k spánku, vaše nohy musia smerovať k dverám. Posteľ by tiež nemala byť priamo pod oknom. Jedno z pravidiel hovorí aj o priestore pod posteľou, ktorý by mal byť otvorený. Ako materiál je odporúčané drevo, ktoré má pozitívnu energiu. Naopak nie celkom vhodné sú napríklad kovové postele, ktoré môžu pôsobiť na človeka ako klietka.

výrazné farby používajte s rozvahou, napríklad na obliečky; zdroj: danielashop.cz

Dvere zavrite

Počas spánku by mali byť dvere do spálne zatvorené. Nehrozí vám prievan ani to, že vás bude rušiť svetlo z chodby. Niektorí ľudia pri otvorených dverách zle spia, pretože majú z otvorených dverí divný pocit.

Televízor a fotografie

Nech sa vám to páči alebo nie, televízor do spálne nepatrí. A to nielen podľa pravidiel feng šuej. Rovnako tak by ste sa v spálni nemali príliš rozptyľovať ani rodinnými fotkami alebo obrázkami z ciest. Ak chcete mať v spálni nejaké fotky, mali by ste na nich byť len vy – obyvatelia spálne.

na steny voľte farbu podobnú farbe ľudskej kože; zdroj: profimalby.cz

Farby podľa východnej filozofie

Voľte radšej svetlejšie odtiene teplých farieb. Najlepšie ak vyberiete farby, ktoré sa podobajú ľudskej koži. Teda od svetlo béžovej, cez ružovú až po hnedú. Ak chcete spálňu využívať k odpočinku a regenerácii síl, vymaľujte ju pokojne zelenou alebo modrou farbou. Pre podporu romantiky zvoľte odtiene ružovej, žltej alebo aj oranžovej a pre podporu vášne červenú alebo fialovú. V týchto farbách je lepšie voliť len doplnky, aby ste si ich nadbytkom nezničili kvalitný odpočinok.

Úvodný obrázok: nabytek-abc.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS