11/12
Šnúrkové záclony - skvelý prvok vášho interiéru

Šnúrkové záclony - skvelý prvok vášho interiéru

11. prosince 2013 v 06.15 , Bytové doplnky

Sponzorované odkazy

Šnúrkové záclony možno využiť ako rafinovaný prvok interiéru, ktorý ľahko vytvorí predelenie dvoch miestností. Máme možnosť vyberať z rôznych typov a materiálov. Hoci medzi najznámejšie patrí použitie látkových záclon, zaujímavé sú predovšetkým šnúrkové záclony z korálok. Ľahko ich pripevníme k stranám dverí či okien a tak sa stanú jednoduchým dekoračným prvkom, ale tiež ich môžeme nechať voľne spustené k zemi.

Takéto záclony s korálikmi ľahko „zazvonia“ pri každom dotyku a doprajú nám tak zvláštneho pocitu hrejivosti domova. Niekedy aj zdanlivo bežný doplnok domácnosti v nás prebúdza čriepky spomienok. Dodnes si predstavujem práve korálkové záclony umiestnené v prechode medzi spálňou a kuchyňou, do ktorých sme sa ako deti niekoľkokrát za deň zamotali, neustále cez ne preliezali a počúvali ako o seba korálkové reťazce cinkajú.

Dnešní dizajnéri si opäť s šnúrkovými záclonami pohrávajú a umiestňujú ich do moderných interiérov. Inšpirujme sa napríklad netradičným využitím šnúrkových záclon okolo postele v spálni alebo ako dekoračného prvku v obývacej izbe. Práve v obývacej izbe sa používa šnúrkových záclon najčastejšie, a to samozrejme priamo do okien. V ponuke sú klasické jednofarebné záclony aj šnúrkové záclony so vzormi.

Šnúrkové záclony je možné zopnúť pomocou špeciálnych spôn. Nebojte sa experimentovať, a ak vám to interiér dovoľuje, pohrajte sa pokojne s kombináciou niekoľkých farieb. Šnúrkové záclony so vzorom môžu vyzerať tiež veľmi zaujímavo.

Premýšľate, kam sa vydať na nákupy takýchto jedinečných záclon? Iste sú k dostaniu v obchodných domoch – na príklad Obi alebo Hornbach. Ich ponuka je však obmedzená. Avšak dajú sa tu kúpiť lacné šnúrkové záclony. Zamerajte sa skôr na firmu, ktorá sa na výrobou alebo distribúciu šnúrkových záclon zameriava. Aj malé firmy majú pravidelný výpredaj zásob a tak nie je potrebné do kúpy šnúrkových záclon veľa investovať.

zdroj: www.jysk.cz

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS