19/12
Záclony do obývačky: vyberiete si aj vy!

Záclony do obývačky: vyberiete si aj vy!

19. prosince 2012 v 07.00 , Bytové doplnky , Bytový textil

Sponzorované odkazy

Predvianočný čas sa takmer vždy nesie v duchu veľkého upratovania a vianočných príprav. Niektorí prestavajú nábytok jednej strany na druhú, druhí sa venujú vianočnej dekorácii. Väčšina z nás nezabúda premeniť ani záclony a závesy. V tomto článku sa zameriame na záclony do obývačky.

Moderná doba síce dáva prednosť závesom a iným ozdobným látkam, ale klasické záclony len tak z našich domácností nevymiznú. Už sú preč časy záclon, ktoré mali jednotný ráz. Avšak šikovné ruky slovenských žien stále vytvárajú paličkované záclony. Tie sa využívajú najmä na dekoráciu rekreačných zariadení ako sú napríklad chaty. Jedinečný umelecký pôžitok z ručnej tvorby ponúka nejeden skanzen. Dnešná domácnosť sa ale k paličkovaným záclonám stavia skôr chrbtom. V ponuke je mnoho typov záclon, rozličných vzorov a rozmerov.

Ak vyberáte záclony pre obývaciu izbu, mali by ste sa obzerať po takých kúskoch, ktoré podporia jednotný ráz izby alebo sa stanú dominantným prvkom. Neviete si rady s rozmermi? Tomu je ľahká pomoc. Zožeňte si šikovnú krajčírku a nechajte si záclony ušiť na mieru. Dobre premyslite dĺžku a celkový štýl. Ak chcete riasenú záclonu s mnohými volánikmi, bude nevyhnutné zaobstarať väčšie množstvo látky.

Medzi často používaný materiál na výrobu záclon býva polyester. Pre oživenie obývacej izby, stavte na kombináciu jednoduchej (bielej) záclony s výrazným závesom. Záves je vhodné zladiť do farby obývacej izby.

Pri výbere záclon do obývacej izby sa zamerajte na výber vzoru, farby, materiálu, vhodnej veľkosti a nezabudnite tiež zohľadniť náročnosť údržby. Už vyššie sme tiež uviedli dôležitú úlohu celkového súladu s dizajnom obývacej izby. Na trhu je tiež možné zohnať rýdzo slovenské produkty. Vianoce sú za dverami tak hurá do predvianočnej obnovy našich príbytkov!

Zdroj: www.i-domacky.cz , Thinkstock

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS