12/8
Prečo si zaobstarať izbovú fontánu?

Prečo si zaobstarať izbovú fontánu?

12. srpna 2019 v 00.00 , Bytové doplnky

Sponzorované odkazy

Hľadáte krásnu a funkčnú dekoráciu do bytu či domu? Neviete, čo by ste si zaobstarali, aby váš domov bol útulný a príjemný? Skúste fontánu!

Podľa Feng Shui, čo je veľmi staré čínske učenie je domov aj odrazom vášho vzťahu k umeniu. Feng Shui tiež tvrdí, že sa má v príbytku, na záhrade či kdekoľvek je váš domov udržiavať v správnej rovnováhe voda (shui) a vzduch (feng). Prečo to nevyužiť a doladiť si domov fontánou?

Veľmi podstatným zdrojom zemskej energie je nielen pre človeka, ale aj pre faunu a flóru voda. Vietor je pre zmenu zdrojom nebeskej energie. A keď sú tieto dva elementy v harmónii a rovnováhe, pomáhajú vám. Ak však sú v disharmónii, môžu aj veľmi škodiť. Čo dokladajú v posledných rokoch lokálne záplavy, povodne a tornáda.

Čínske umenie Feng Shui pomáha obe energie vzájomne harmonizovať a zlepšiť ako životné situácie, tak zdravie a vzťahy, aj harmonický domov. Preto sa stále viac dbá na krásny, pohodový a pohodlný interiér domova, predchnutý harmóniou a ladom. Feng Shui sa preto stále častejšie a viac využíva na úpravu domov, bytov a záhrad. Ona totiž správne a vhodne umiestnená izbová fontána veľmi napomôže pozitívnemu vplyvu na energiu a jej správnemu prúdeniu vo vašom príbytku.

Aktuálne je na trhu veľké a pestré množstvo najrôznejšie poňatých interiérových fontán. Sú vyrobené ako z prírodného kameňa, tak z umelého kameňa, alebo môžu byť keramické, plastové či sklenené. Atraktívne sú aj vodné tubusy a vodné steny.

Kamenné sú najlepšie

Domáce fontány z prírodného kameňa sú podľa Feng Shui najideálnejšie. Ponúkajú vám jedinečnú kombináciu vody, prírodného materiálu a hry svetiel. Všetko krásne podporuje príjemné pocity, komfortné ovzdušie a vytvárajú uvoľnenú domácku, a pritom elegantnú atmosféru. Kamenným fontánam je často prisudzovaná liečebná a ochranná funkcia domova a všetkých jeho obyvateľov. Pridaním vonnej silice do vody izbovej fontány si aj vy môžete ešte znásobiť efekt vodného elementu a zdroje vo vnútri vášho bývania.

Aromaterapeutické využitie fontány s esenciálnymi olejmi ju pozdvihuje ešte o vyšší level v jej využití. Prírodné kamenné interiérové fontány obsahujú malé čerpadlo pre fontánku, poháňajúcu vodu v uzavretom okruhu. Voda steká po kamenných skulpturách (menej či viac opracovaných) a efekt ešte často umocňuje krásne nasvietenie. Domáca fontána sa tak stáva neobvyklým, a pritom prirodzene krásnym doplnkom vášho domova. Prináša vám do interiéru a duše pokoj a harmóniu.

Ako na údržbu fontánky

Čerpadlo pre každú domácu fontánu je nutné čas od času vyčistiť od vodného kameňa a zrevidovať aj saciu komoru, kde je inštalovaná vrtuľka čerpadla. Postačí opatrne otvoriť saciu komoru čerpadla a vybrať rotor. Potom odstráňte nečistoty ako z čerpadla, tak zo všetkých častí fontánky a vrtuľku vložte naspäť. A pretože nič nie je večné, aj pre domáce fontány dostanete kúpiť náhradné diely.

Zdroj foto: Pinterest.com, Flickr.com, Pixabay.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS