30/7
Hojdacie kreslá – obľúbený a elegantný kus nábytku v záhrade

Hojdacie kreslá – obľúbený a elegantný kus nábytku v záhrade

30. července 2021 v 00.00 , Záhradný nábytok

Nie je nič lepšie ako stráviť letný večer na balkóne alebo terase, pomaly sa hojdať pri sledovaní západu slnka spolu so svojimi najbližšími. Hojdacie kreslá sú v poslednej dobe nábytkom, o ktorý je v záhrade vždy bitka. Zadovážite si jedno aj vy?

Niekomu vyhovujú luxusné hojdacie kreslá, iný uprednostňujú veľmi jednoduché, záhradné modely vyrobené z nepremokavých tkanín a odolných konštrukcií. Vďaka kvalitnému prevedeniu si budete môcť vychutnávať ničnerobenie pod holým nebom naozaj dlhý čas.

Makramé alebo umelý ratan?

Závisí od vašich preferencií, avšak, hojdacie kreslo z akéhokoľvek materiálu a v akomkoľvek tvare si nájde svojich fanúšikov. Najobľúbenejšie hojdacie kreslá sú zhotovené z umelého ratanu, ich čalúnenie je obvykle vyrobené z prírodných alebo syntetických tkanín, výplň môže byť napríklad z páperia, polyesteru či peny. Výhoda hojdacích kresiel z umelého ratanu? Nevadí im priame slnečné svetlo ani dážď. Hojdacie kreslá z umelého ratanu sú odolné, rezistentné a takmer nezničiteľné, konštrukciu nie je potrebné nijako špeciálne udržiavať, a ak ju necháte mimo sezóny vonku, nič jej nehrozí. Jediné, o čo sa musíte starať, sú čalúnené sedáky.

Hojdacie kreslá 2Hojdacie kreslá 2

Aké sú benefity hojdacieho kresla?

Hojdacie kreslo je užitočné pre svalovú stimuláciu a zmiernenie bolestí chrbta. Relax v hojdacom kresle je mimoriadne účinný pre oddych svalstva, chrbtica v ňom pripomína polohu, ktorú sme mali ešte v maternici – ide o jej najprirodzenejšiu pozíciu. Zdravotné benefity tohto obľúbeného nábytku sú teda zrejmé, netreba však zabudnúť ani na pôsobivý dizajn hojdacích kresiel, ktorý oživí každý exteriér. Štýl a farba hojdacieho kresla závisí od vašich preferencií. V exteriéri, ale aj v interiéri by hojdacie kreslo malo farebne korešpondovať so zvyškom vybavenia. V obývacej izbe môžete mať kúsok, ktorý vyniká kontrastným odtieňom, musí mať však prevedenie, ktoré bude dobre ladiť s ďalším nábytkom. Sme si istí, že si u nás vyberiete svoje hojdacie kreslo aj vy. Či už bude zhotovené v štýle makramé alebo vyrobené z umelého ratanu, je na vás. Oddýchnite si v tomto populárnom kúsku ešte toto leto!

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS